Yhden päivän kahveille tein dhalia-torttuja. Näissä on täytteenä pelkästään vihreitä kuulia levitettä. Taikinana on Myllyn paras voinen torttutaikina.
Täältä löytyy viime vuoden kokeiluja dhaliatorttuihin.
Osassa ohjeita käsketään kääntämään 2 kuvan jälkeen torttuaihio ylösalaisian. Näissä on käännetty, mutta ilmankin olen tehnyt. Paisto 200-225 asteisessa uunissa tasalämmöllä keskitasossa.
Ihan kaikissa ei pysynyt päät kiinni, vaikka niitä reippaasti nipistinkin. Kylmällä vettä tai kananmunaseosta voisi käyttää apuna, vaan samalle nämäkin maistuvat, vaikka hieman aukesivatkin. Ite tykkään täsät mallista paljon.
Suolaisia dhalioita olen tehnyt näin: paistoin pelkät taikinatortut ja kylmiin tottuihin laitoin päälle mieleisen mössön. Meillä mössö on nykyisin hyvin usein savukinkku-chilipaprikatuorejuusto-paprikaseos tai kylmäsavulohi-ruohosipulituorejuusto-mausteet seos.
Kommentit