Viime perjantaina ajeltiin taas ystävän kanssa Kalajoelle. Pääsyy oli savusiikojen hakeminen, mutta samalla käytiin katselemassa muutamia paikkoja ja tietenkin kahveilla Tapion Tuvalla. Savusiiat käytiin ostamassa K-supermarketin pihalla olevalta kalakauppiaalta. Samalla tuotiin kaloja 7 muuhunkin ystäväperheeseen. Ajeltiin kotia aika ihanan tuoksuisella autolla, kun savukalan tuoksut levittäytyivät takakontista auton sisällekkin.
Tämä kalapomssi jäi meille itelle. Perkasin kalat ja osasta teen/olen tehnyt ruokia, osa on syöty ihan sellaisenaan/ruisleivän päällä ja vähän laitoin pakastimeenkin muutamaa ruokaa varten. Minähän meillä tykkään ehottomasti enemmän kalasta, mutta kyllä kanssasyöjäkin leivän päällä savusiikaa on syönyt.
Lauantaina keittelin itelleni savusiikakeittoa. Kanssasyöjä söi eri ruokaa.
Mitään tarkkaa ohjetta en keittoon kirjoita, mutta listaan ainekset mitä käytin, että muistan ens kerralla itekkin. Tätä keittoa teen ehottomasti uudemmankin kerran. Niin ahkera en nyt ollut, että olisin kalojen perkeistä keittänyt keittoa varten liemen. Toiste sitten....
Savusiikakeittoon laitoin: vettä, sipulia, perunoita, porkkanoita, (maustepippureita), sulatejuustoa (suositeltiin savujuustoa, mutta mulla oli tavis sulatejuustoa ostettuna, niin käytin sitä), voita, suolaa, ripsaus sitruunapippuria, paljon tuoretta tilli ja ruohosipulia ja paljon perattua savustettua siikaa.
Ite tykkään paljon ruohosipulin ja tillin mausta, siksi laitoin sitä reilusti keittoon.
Yleensä Kalajoen reissuun kuuluvat pannukakkukahvit Tapion Tuvalla, mutta nyt otettiin ihanat munkit kahvileiväksi. Puolikaskin olis piisannut, mutta hyviä olivat.
Tapion Tuvan Tapion puodista ostin taas jauhoja. Ja olishan siellä paljon muutakin ostettavaa ollu, mutta hillitsin itseni.
Osa ostamistani kaurajauhoista matkaa siskolleni, kunhan ajellaan heille kyläilemään.
Tällaiset herkkuleivät söin kotiuduttuamme. Tähän ei muuta tartte.
Reissulla heitettiin ystävän kanssa jäähyväiset Kalajoelle tältä kesältä/syksyltä.
Kommentit