Muutamia viikkoja sitten herkuteltiin aamupalalla paisteulla pekonilla ja siitä jäi pekonia yli, joten loput viipaleet päätyivät vyötteeksi jauhelihapihveihin. Nämä pihvit on tehty oikein vähällä jatkeaineella, joten ovat rakenteeltaan hieman lihaisampia mitä "normaalit" jauhelihapihvit.
Jauhelihapihvit pekonivyötteellä
(4 kookasta pihviä)
400 g naudan jauhelihaa
1 muna
2 rkl korppujauhoja
1 dl vettä (tai maitoa, kermaa)
vähän vajaa tl suolaa
mustapippuria myllystä
vähän vajaa 1 tl paprikajauhetta
2 pientä valkosipulin kynttä hienonnettuna
Lisäksi tarvitaan 4 siivua pekonia
Sekoita kaikki murekemassan ainekset sekaisin. Kypsennä pieni nokare ja tarkista maku mieleiseksesi. Muotoile 4 kookasta pihviä pellille. Käännä pekonisiivu kaksinkerroin matamlammaksi ja kiepauta se pihvin ympärille....paina pihviä tarvittaessa hieman ohuemmaksi. Tee niin matala pihvi, jotta pekoni ylettää vaan parin sentin mitalta päällekkäin. Kypsennä pihvit 200 asteisessa uunissa kypsiksi...15-20 min menee aikaa.....älä kuitenkaan paista pihvejä turhan kuiviksi.
Viipaleperunat uunissa
isoja kuorimattomia perunoita viipaleina ( 1 oikein iso peruna/ syöjä)
öljyä
suolaa
paprikajauhetta
mustapippuria myllystä
levitä perunaviipaleet pellille leivinpaperin päälle yhteen kerrokseen. Sekoita öljyyn reilusti mausteita. Sivele perunaviipaleet pullaviveltimellä molemmin puolin öljyseoksella. Kypsennä 200-225 asteisessa uunissa kypsiksi. Aikaa menee noin 20min. MInä ripsautin vielä paprikajauhetta kypsymässä olevien perunaviipaleiden päälle, kun maistelun jälkeen tuntuivat turhan mauttomilta.
Mulla kypsyivät kaikki osaset samalla pellillä sulassa sovussa ja vielä siihen mahtui uunitomaatin puoliskotkin lisukkeeksi.
Kommentit