original_cd6688db-3be5-4006-bb0f-c578bec

Saiturin lehtipihvejä/saiturin pihvejä/helppoja jauhelihapihvejä/budjettilehtipihvit tulee tehtyä säännöllisen epäsäännöllisesti. Lähes aina niitä on pakastimessa valmiina paistoa varten tehtyinä.

Täältä löytyy äsken muokkaamani jo aikaisemmin kirjoittamani teksti saiturin pihveistä.

Nykyisin teen sellaisen muutoksen, että maustan jauhelihan ja työstämisvaiheessa ja varmaankin vielä enemmän työstän lihaa tiiviimmäksi, koska pihvit ovat nykysellään paljon parempia mitä ekoina kertoina, vaikka silloinkin hyviä olivat. Rakenne on nyt tiiviimpi ja makuja joka kohdassa. Näissä pihveissä on mausteena mustapippuria myllystä, suolaa, paprikajauhetta, sipulijauhetta ja ripsaus raastettua valkosipulia.

Tällä kertaa pihvit saivat pinnalleen lämmitetyn ananasrenkaan. Ehken 2 puoliskoa olis esteettisesti kauniimpi, vaan meillä oli nyt näin.

IMG_20220622_123900.jpg

Halutessaan alla olevassa ohjeessa voisi käyttää myös jotain juustoa seassa ja näin ollen tehdä esim auraperunat, juustoperunat, vuohenjuustoperunat jne.

Kermaperunat keitetyistä perunoista

keitettyjä perunoita ( minulla tässä kulhossa 9 kpl keskikokoista vanhoja perunoita)

ruokakermaa/maustettua ruokakermaa (2 dl)

suolaa

mustapippuria

paprikajauhetta

Paloittele kuoritut kypsät perunat lohkoiksi/kuutioiksi ja laita ne uunivuokaan. Ripottele mausteita sekaan, näitä saa laittaa yllättävän reilusti, varsinkin jos käyttää mauistamatonta ruokakermaa. Kaada kerma vuokaan....kermaa sen verran että lähes kaikki perunat peittyvät. Kypsennä 200-225 asteisessa uunissa reilu ½ tuntia, kunnes pinta on saanut kunnolla väriä ja kerma on kuohahdellut -> sakeutunut/imeytynyt perunoihin. Minä käytin näissä uunin grilliä päällä pari minuuttia lopussa.

IMG_20220622_124256.jpg

Pihalta hakemani viinisuolaheinät ja rucolat ovat salaatissa reunalla, kun ne ovat meillä vaan minun herkkuani.

IMG_20220622_125039.jpg

Hyvää oli!