IMG_20241024_195640.jpg

Nykyisin teen melkein aina muusia niin reilusti, että saan siitä tehtyä toisena päivänä jonkinlaisen muusilaatikon.

Minä nopeutan muusilaatikon tekoa nykyisin niin, että laitan muusin lämpiämään mikroon sillä aikaa kun käsittelen makua antavat aineet. Valmistumisaika  Russelissa/airfryerissä lyhenee näin tehden reilusti. En myöskään löysennä muusia laatikkoa varten, koska se löystyy uunissa, eikä toisaalta tykätä kauhean löysästä laatikosta. Raakaa kananmunaa en nykyisin myöskaan laatikkoon laita.

Täältä löytyy aikaisempi postaus erilaisesta nakki-perunasoselaatikosta

Tämän postauksen  laatikko valmistui alla olevalla ohjeella.

Nakki-perunasoselaatikko

(meillä tästä määräst tuli 3 annosta)

8-9 dl perunasosetta (minulla kotitekoista aika jäykkää)

-----

2 rkl voita tai muuta mieluista rasvaa paistamiseen

10 kpl nakkeja paloiteltuna (minulla oli 280 g pkt Snellmannin kuorettomia nakkeja)

1 iso keltasipuli hienonnettuna

1 pieni suippopaprika pieninä kuutioina (minulla oli keltaista ja punaista puolikkaat)

2 valkosipulin pulleaa kynttä hienonnettuna

Lisämausteita laatikkoon

mustapippuria rouheena myllystä

paprikajauhetta (laitoin reilun ½ tl)

suolaa?

Laatikon pinnalle voinokareita (ja korppujauhoja, mitkä minä jätin nyt pois)

Valmistaminen

Laita muusi kuumenemaan mikroaaltouuniin.

Ruskista paloitellut nakit paistinpannulla pienessä määrässä rasvaa. Lisää sipulit ja paprikakuutiot sekaan ruskistamisen loppupuolella. Sekoita kuumentunut muusi ja makkaraseos. Maistele ja lisää tarvittaessa makuja lisää. Minä laitoin paprikajauhetta ja mustapippuria. Lisäsuolaa ei laatikko meidän makuun kaivannut, kun muusi oli jo maukasta ja nakit ovat niin suolaisia. Laita laatikko laakeaan uunivuokaan. Tasoita/kuvioi pinta ja laita halutessasi pieniä voinokareita pintaan ja kuumenna/kypsennä laatikko Russelin monitoimilaitteessa airfryertoiminnolla 200 asteessa 20 min erillisessä astiassa. Muutaman minuutin lyhyempikin aika olis riittänyt. Minä laitan Russelin pohjalle leivinpaperin vuoan alle, jotta oma vuoka ei naarmuuntuisi.

IMG_20241023_111842_edit_31078944130279.

Minä sekopitan ainekset useinmiten vaan sekaisin, enkä laita niitä kerroksittain uunivuokaan.

IMG_20241023_112643.jpg

Muusissa ei ollut paljoa voita, niin laitoin laatikon pinnalle. Moni tykkää laittaa korppujauhoa pintaan, vaan minä jätin sen nyt laittamatta, vaan onhan se rapsakka korppujauhopinta hyvää ja pinta rukistuukin helpommin korppujauhotettuna.

IMG_20241023_130943.jpg

Ruokana ei tämäkään ole niin nättiä, mutta maultaan on hyvää.