CIMG6560.jpg

Pitsojen teosta jäi savukinkkukuutioita, joten päätin tehdä niistä kinkkupiirakan. Tein hyvin simppelin piirakan, ihan ilman paprikaa, herkkusieniä, ananasta, persikkaa, vaan jos noita tms haluaa tähänkin piirakkaan laitttaa, niin toki ne passaavat. Tällöin piirakan kinkkumäärää voi vähentää. Minä laitoin jauhoiksi vehnäjauhojen ohella pikkasen ruisjauhoja antamaan lisämakua pohjaan.

Pellillinen kinkku-juustopiirakka

(pellin koko 34x37 cm)

Pohja:

250 g voita

1 tl suolaa

1 tl leivinjauhetta

4 dl vehnäjauhoja

1 dl ruisjauhoja (tai tämäkin määrä vehnäjauhoja)

2 dl maustamatonta jogurttia (tai kermaviiliä)

Täyte:

350-400 g savukinkkua (minulla oli osa pippurikinkkua)

250 g juustoraastetta (= noin 5 dl)

10 cm pätkä purjoa hienonnettuna TAI noin 1 dl sipulin vihreitä varsia hienonnettuna

_______________________

2 dl maustamatonta jogurttia (tai kermaviiliä)

2 ½ dl maitoa (tai kermaa)

4 isoa kananmunaa

ripsaus jauhettua valkopippuria

mustapippuria myllystä muutama kierros

suolaa? riippuen kinkun suolaisuudesta, laitoin ½ tl

Valmistaminen:

Tee ensin pohjataikina; Mittaa kova voi, suola, leivinjauhe, vehnä- ja ruisjauhot kulhoon ja nypi ne tasaiseksi ryynimäiseksi seokseksi. lisää jogurtti ja pursele ihan tasaiseksi taikinaksi. Laita reunalliselle pellille leivinpaperi ja jaa taikina pieninä kökköinä tasaisesti pellille. Taputtele sitten taikina käsin tasaiseksi levyksi. Noista taikinasta myös reunat.

Hienonna kinkku ja levitä se tasaisesti raakan pohjan päälle, ihan reunoille asti. Ripottele hienonnettu purjo tai sipulin vihreät varret ja juustoraaste tasaisesti kinkun päälle.

Sekoita jogurtti, maito, munat ja mausteet ja kaada ainesten päälle pellille. Tasoita vielä pinta paistinlastalla.

Paista piirakka ihan vähän alle 200 asteisen tavallisen uunin alatasolla (jotta pohja ehtii kypsyä) 30-35 min. Tarkkaile paistumista jo 25 minuutin kuluttua, uunit kun paistavat niin eri tavalla.

CIMG6556.jpg

Piirakka uuniin meno kunnossa. Minulla on täytteenä siis vaan kinkku, paljon juustoa, vähän sipulin varsia valkoinen seos.

CIMG6562.jpg

CIMG6588-001.jpg

Piirakasta tuli oikein kinkkuinen ja juustoinen. Omaan makuuni voisi olla jotain kevennystä kinkun seuraksi, vaan joskus on hyvä kuunnella muidenkin syöjien mielipiteitä.