Tämä oli hyvää, ei ollenkaan niin äkkimakeaa mitä luulisi.

Mustikkavaahto sopii vaikka välipalaksi tai jälkiruoaksi. Alkuperäinen ohje on ateriamestareiden sivuilta. Minä laitoin koristeeksi punaherukoita mustikoiden sijaan antamaan kirpakkuutta herkulle.

Raikas mustikkavaahto

2 dl maustamatonta jogurttia ( tai vanijajogurttia)

sokeria oman maun mukaan ( n. 1 rkl)

vanilliinisokeria ( n. ½  tl)

70 g vadelmahilloa

100 g mustikoita ( lisäksi pinnalle koristeeksi...)

4 rkl kauraleseitä

2 dl vatkautuvaa kermaa ( tai vatkautuvaa vaniljakastketta)

 

Sekoita jogurtin sekaan ensin kaikki muut ainekset ja viimeisenä kermavaahto. Tarkista makeus. Ohjeella tulee 5 annosta... annoskoko reilu 100 g.

Huom! Jos kerman asemesta käyttää vaniljakastiketta ja hillokin on kovin makeaa ja jos käyttää vaniljajogurttia, ei välttämättä tarvitse sokereita ollenkaan.... maistele ensin ilman sokeria

Marjaisan herkun voi tehdä muistakin marjoista kuin mustikasta....vadelmahillo antaa mukavaa yhteismakua muidenkin marjojen kanssa.