CIMG5131.jpg

Pikkuleipien kauneuskilpailuja nämä pikkuleivät tuskin voittaisivat, mutta maultaan ovat hyviä, ei ollenkaan äklömakeita pikkuleipiä, vaikka suklaata sisältävätkin. Sokerina käytin näissä ruokokidesokeria, joten väristä tuli vähän jänskä...

Helpot Marianne pikkuleivät

(noin 50 kpl pienehköjä pikkuleipiä)

200 g leivontamargariinia (tai tietty voi käyttää myös oikeaa voita)
1dl ruokokidesokeria (tai voit ihan yhtä hyvin laittaa tavallista hienoa sokeria)
1 muna
4 dl vehnäjauhoja (käytän puolikarkeaa)
2 tl leivinjauhetta
1 pussillinen (=150 g) Marianne rakeita

1. Vatkaa huomeenlämpöinen margariini ja sokeri vaahdoksi esim. sähkövatkaimella (näyttää vaalealta, pehmeltä ja jos otat seosta hieman sormien väliin, ei siinä tunnu enää sokerikiteitä). Lisää joukkoon muna ja vatkaa voimakkaaasti sähkövatkaimella seos tasaiseksi. 

2. Sekoita kuivat aineet ja Marianne rakeet keskenään ja sekoita ne taikinaaan.....ihan koneellä voi tämänkin vaiheen tehdä. Minä aina lopuksi sekoitan käsin, jotta tulee varmasti kaikki sekaisin.

3. Ota taikina kevyesti jauhotetulle pöydälle (+ käsiin hieman jauhoja) ja hieraise siitä paksu tanko minkä jaat pienempiin osiin. Pyöritä jokaisesta osasta ohuempi tanko ja leikkaa ne tasakokoisiksi pikkuleipäaihioiksi. Pyöritä palat käsien välissä nopeasti palloiksi ja  laita ne pellille (laita 2 leivinpaperia päällekkäin)  ja paina pikkuleipiä hieman littanaksi (käsin tai esim jauhotetulla lasin pohjalla).

Jos haluat itse todeta kuinka paljon piikkuleivät leviävät kypsyessään, paista muutama koepikkuleipä.

4. Paista pikkuleivät vähän alle 200 asteessa uunin keskiosassa 10-15 minuuttia.... kauniin vaalean/kullan ruskeiksi. Jokaisen uuni paistaa eri tavalla, joten paistumista kannattaa seurata. Minäkin joudun joskus nostamaan pikkuleivät lopussa vielä yhden tason ylemmäksi saadakseni mieleisen paistopinnan. Minun uunit paistavat alhaalta reilummin, siksi laitan aina kaksi tai jopa kolme leivinpaperia päällekkäin.

5. Anna pikkuleipien jäähtyä ja pakkaa ne sitten rasiaan, lasipurkkiin tms. Säilytä pikkuleivät huoneenlämmössä. Tarvittaessa pikkuleivät voidaan myös pakastaa.

CIMG5146.jpg