CIMG9713-normal.jpg

Samalla kun tein tämän pienen kakkusen, kokeilin jo pitkään kokeilulistallani ollutta rommirusinarahka täytteistä kääristä puolikaasta kaakaokäärötorttulevystä. Käyttämääni käärötorttupohja-aoheeseen en ollut ollenkaan tyytyväinen, joten laitan ohjeesee taas kerran yleensä käyttämäni pohja-ohjeen.

Rommirusinarahka täytteinen kääretorttu

Pohja

4 munaa

1½ dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

½ dl perunajauhoja

2-3 rkl tummaa kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

Täyte

1 prk rommirusinarahkaa

1½ - 2dl vispikermaa

n. ½ dl sokeria

Laita uuni kuumenemaan 200-225 asteeseen. Vatkaa pohjan munat ja sokeri hyväksi paksuksi vaahdoksi. Yhdistä keskenään sekoitetut kuivat ainekset siivilän läpi sekoitellen nostellen muna-sokerivaahtoon esim pallovatkaimella. Levitä taikina heti pellille leivinpaperin päälle ( ja se on levitettävä ihan normi pellin reunoja myöten...) ja paista pohja kypsäksi...ei kuitenkaan liian kuivaksi. Aikaa menee 6 min ->...seuraa ja tarkkaile.  Kumoa pohja sokeroidun leivinpaperin tai leivinliinan (ei tarvitse sokeria) päälle, irrota paperi pohjan päältä ja peitä pohja jäähtymään.

Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi ja yhdistä rahkan ja sokerin kanssa. Maistele makeus mieleiseksesi.

Levitä täyte jäähtyneen pohjan päälle ja rullaa käärötorttu rullaksi. Kääräise torttu paperiin ja anna sen tekeytyä kylmässä muutama tunnin, jos vaan maltat....

CIMG9712-normal.jpg

Vaikkei käärötorttu kaikkein onnistuneimmasta päästä ollutkaan pohjan suhteen, tykästyimme käärikseen kovin täytteen suhteen. On helppotekoinen ja mukavaa vaihtelua marmeladitäytteisiin käärötorttuihin.

Jos vaan tykkäät rommirusinarahkasta, kannattaa tätä  kääristä kyllä kokeilla.