CIMG4840.jpg

Yhdeksi illaksi synttäriviikonlopun tarjottavista tein jo kotosalla muutaman pellillisen pitsaa. 5 pellillistä, joista 4 lähti mukaan mökille. Tietysti pitsa olisi parhaimmillaan juuri tehtynä, vaan mukavuudenhalu ja mieluisen tv-ohjelman finaali voittivat....

Alla olevalla pohja-ohjeella tein pitsat. Mulla käytössä 50 cm uunin pelti (pellin koko noin 32 x 35 cm)

5 pellillistä pitsaa

8 dl lämmintä vettä

50 g tuorehiivaa

2 tl suolaa

1 dl öljyä

1 pss durumvehnäjauhoja (13-14 dl)

noin 5 dl puolikarkeaa vehnäjauhoa ... kunnes pehmoinen hiivataikina

Tomaattikastikkeen sekoitin tomaattimurskasta i tlk (yrtillä maustettua), tomaattipyreestä 1 tuubi , paseerattua tomaattia 1 pieni tlk, vettä, suolaa, valkosipulia, sokeria, pitsamaustetta, mustapippuria

Pitsatäytteitä yritin valita niitä mitä tiesin porukoideni syövän....aura-juuston unohin kaupasta ostaa, joten sitä ei ikävä kyllä missään pitsassa ollu.

Juustona pitsoissa on ihan pitsajuustosekoitus.... sitä menikin aika monta pussillista. Juustoa on kohotetusta taikinasta kaulittujen pitsapohjien kastikkeen päällä reilusti ja täytteiden päälle laitoin juustoa kans vähän, pysyivät mehevämpänä, kun lämmittämään jouduttiin.

CIMG4834.jpg

Pitsataikinan annoin kohota kulhossa esivalmistelujen ajan. Sitten kaulitsin pohjat pellille ja siinäkin ne vielä kohosivat hetken. Sitten taputtelen aina ilmat pois ihan käsin pohjasta, kastike, juustoraaste, täytteet ja vähän juustoa vielä päälle. Paisto 200-225 asteisessa uunissa kypsäksi, ei kuivaksi.

Tuossa yllä olevassa pitsassa on täytteenä ruskistettua maustettua jauhelihaa, säilykepersikoita, tomaattiviipaleita ja savukinkkua. Meitin porukan pitsat ovat tälläsiä vääräoppisia eli täytettä pitää olla reilusti.

CIMG4825.jpg

Tässä pitsassa on täytteenä savukinkkua (ostin palana ja leikkasin ite pieniksi kuutioiksi), herkkusieniä, ananasta ja meetwurstia.

CIMG4820.jpg

Tämä oli se turvallisin pitsa....kun en ihan kaikkien vieraiden makutottumuksia tiennyt. Tässä täytteenä ruskistettua maustettua jauhelihaa, savukinkkua ja ananasta

CIMG4818.jpg

Tässä täytteenä savukinkkua, tonnikalaa,  punaista suippopaprikaa, persikkaa ja meetwurstia.

CIMG4839.jpg

Tässä jamäpitsassa on kaikkien täytteiden loput....ainoastaan juustoraastetta jäi, kun sitä olin varustanut turhankin reilusti.

CIMG4850.jpg

Vaikka iltapäivällä muutama tunti vierähtikin pitsojen teossa ja tuntui välillä että korvistakin tulee pitsoja,  maistui tämä jämäpitsa jo samana iltana oikeinkin hyvälle...