Jo pitkään on jääkaapissa nököttänyt litran purkillinen sisareni tekemää omenasosetta odottaen pääsyä johonkin hyvään..... Oikeassa paikassa kun suunsa aukaisee, niin tällaisia ihanuuksia lähtee aina joskus mukaan kyläreissuilla...

Open Café - blogissa näin mukavan oloisten omenaneliöiden ohjeen ja kun kuvakin oli mehevän muheva, niin pitihän niitä ruveta leipomaan. Osa omenasoseesta pääsi siis näihin.....

Omenaneliöt

Pohja
6 munaa
3 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
2 dl omenasosetta
4 rkl siirappia
200g sulatettua margariinia

Kuorrutus

50 g margariinia tai voita
4-5 dl tomusokeria
1 rkl omenamehua, sitruunamehua tai muuta vaaleaamehua, maitokin käy

Vaahdota munat ja sokerivkuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat ainekset sekä omenasose, siirappi ja sulatettu jäähdytetty rasva. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja paista n. 200 asteessa n. 20 minuuttia. Kokeile pohjan kypsyys tikulla. Jäähdytä pohja.

Sulata kuorrutuksen rasva kattilassa. Lisää joukkoon siivilöity tomusokeri ja sekoita seos tasaiseksi. Lisää joukkoon omenamehu tai muu neste. Minä laitoin lisäksi muutaman pisaran sitruuna aromia mausteeksi. Levitä kuorrutus jäähtyneen pohjalevyn päälle ja koristele nonparelleilla tms. Anna kuorrutuksen jähmettyä ja leikkaa omenaneliöt halutun kokoisiksi paloiksi.

Huom! tuolla kuorrutusohjeella tulee hyvin ohut kuorrutus 50 cm leveän uunin pellillä paistetun pohjan päälle. Jos tykkäät paksummasta kerroksesta makeaa kuorrutusta tai paistat pohjan isomman uunin pellillä, on kuorrutusmäärä syytä suurentaa...