Nyt vihdoin ehdin testaamaan jo viime viikolla ostamiani "tötteröitä" eli sarvien valmistamiseen tarkoitettuja muotteja..

 1112636.jpg

Tälläisiltä leivonnaiset näyttivät valmiina...

Alla joitakin vaihekuvia tekemisestä...

1112627.jpg

... sulaneen torttutaikinalevyn leikkasin 4 suikaleeseen, voitelin suikaleen toisen reunan ja sitten minä venytin suikaletta käsin hieman ohuemmaksi ja pidemmäksi....ja kieritin vaan tötterömuotin ympärille kaksi suikaletta, liitoskohdat laitoin tötterön alapuolelle...

1112630.jpg

... 6 tötterön lisäksi yhdestä pienestä paketista torttulevyjä tuli vielä 4 kpl joulutorttuja...

... osan tötteröistä voitelin ennen paistamista kananmunalla.... ja voitelen kyllä tästä lähtien aina, tuli niistä niin paljon kauniimpia, ainakin minusta..

1112631.jpg

... nämä olivat paistumassa noin 200 asteisessa uunissa keskitasossa noin 15 min...

... sitten meinasikin tulla tenkkapoo, kun tötteröiden irrottaminen meinasi vastustaa.... seuraavan kerran voitelen ja jauhotankin tötterömuotit kunnolla... kierämällä ne lopulta lähtivät  pois...

1112632.jpg

... jippii...suht koht ehyinä leivonnaiset irtosivat muoteista!

1112635.jpg

Jäähtyneet tötteröt / sarvet täytin seoksella missä oli rahkaa+kermavaahtoa+sitruunanmakuista tuorejuustontapaista+sokeria+luumumarmelaadia ja päälle siivilöin tomusokeria

Ihania nämä täytetyt " tötteröt" olivat.... teen kyllä pian uudelleenkin.... muunkinlaisia taikinoita ja täytteitä pitää kokeilla, kunhan aikaa on....