Nyt vihdoin ehdin testaamaan jo kauan sitten ostamiani "tötteröitä" eli sarvien valmistamiseen tarkoitettuja muotteja. Makeista tötteröistä käytetään myös nimitystä torttutuutit.

 1112636.jpg

Tälläisiltä näyttivät täytetyt tötterö / täytetyt sarvet / torttutuutit

Alla joitakin vaihekuvia tekemisestä.

1112627.jpg

Sulaneen torttutaikinalevyn leikkasin 4 suikaleeseen, voitelin suikaleen toisen reunan (voitelu ei ole välttämätöntä, pysyy ehken pikkasen paremmin kiinni, nykyisin en tätä vaihetta enää tee) ja sitten minä venytin suikaletta käsin hieman ohuemmaksi ja pidemmäksi ja samalla kieritin vaan tötterömuotin ympärille kaksi suikaletta, liitoskohdat laitoin tötterön/torttutuutin alapuolelle.

1112630.jpg

6 tötterön/torttutuutin lisäksi yhdestä pienestä paketista torttulevyjä tuli vielä 4 kpl joulutorttuja...

Osan tötteröistä voitelin ennen paistamista kananmunallaseoksella (=kananmunaa + ihan pieni tilkka vettä) ja voitelen kyllä tästä lähtien aina, tuli niistä niin paljon kauniimpia, ainakin minusta. Jos nyt sitten tykkää kiiltävästä pinnasta tällaisissa.

1112631.jpg

Nämä tötteröt/tuuttitortut olivat paistumassa noin 200 asteisessa uunissa keskitasossa noin 15 min...

Sitten meinasikin tulla tenkkapoo, kun tötteröiden irrottaminen meinasi vastustaa. Jatkossa sipaisen rasvaa muotteihin. hellästi kierämällä tuuttitortut lopulta irtosivat muoteista.

1112632.jpg

Tässä paistetut tötteröt/tuuttitortut. Oikealla kananmunaseoksella ennen paistoa voidellut, tulee kiiltävä pinta. Jos torttutaikinasta/voitaikinasta tekisi suolaisella täytteellä tötteröitä/tuuttitorttuja, voisi voideltuun pintaan ripotella jotain siemeniä tai laittaa vaikkapa pikkasen juustoraastetta ennen paistamista.

1112635.jpg

Jäähtyneet tötteröt / torttutuutit täytin seoksella missä oli rahkaa+kermavaahtoa+sitruunanmakuista tuorejuustontapaista+sokeria+luumumarmelaadia ja päälle siivilöin tomusokeria. Täytettä kannatta tietenkin maistella.

Ihania nämä täytetyt tötteröt/torttutuutit olivat. Teen kylläjatkossakin näitä, jos vaan tarjottavia ei tarvita kovin montaa kymmentä. Makeita täytettyjä tötteröitä voi tehdä myös pullataikinasta. Suolaisia vastaavasti ihan sämpylätaikinasta tai suolaisten sarvien taikinasta (leivinjauheella tai hiivalla tehtävä taikina)

Täältä löytyy yksi postaus suolaisista tötteröistä.