IMG_20210825_003511.jpg

Minä kuvittelin jo keränneeni lähes kaikki karviaiset, vaan pensaista löytyi vielä vaikka kuinka paljon, enkä raaskinut niitä keräämättäkään jättää. Osasta tein sosetta ja osa meni puhdistettuina pakastimeen odottamaan myöhempää käyttöä.

Lakattomaksi lakkahilloksi tai köyhän miehen lakkahilloksi en tätä rohkene nimittää, koska tein tämän punaisista karviaisista. Hyvää on silti ja tykkään soseen voimakkaasta väristäkin.

Netistä löytyy ohjeita pilvin pimein, jonkinlaisia eroja ainesuhteissa ja valmistustavoissakin on. Minä halusin tästä suht tasaista, joten soseutin ainekset keittämisen jälkeen. Minä tein soseesta hieman porkkanaisempaa mitä monet muut ohjeet ovat, koska me syömme tätä niin pääruokien kuin makeidenkin lisäkkeenä.

IMG_20210824_162945.jpg

Kattilassa on kukkura 1 litra perattuja karviaisia, 700 g kuorittuja porkkanoita lantteina, 1 dl vettä ja 2 dl tavallista hienoa sokeria. Näitä keitin niin kauan, kunnes porkkanat olivat poehmeitä.

IMG_20210824_170303.jpg

Sauvasekoittimelle oli taas hommia.

IMG_20210824_201537.jpg

Jäähtynyt sose on aika jämäkkää/paksua, vaan löysytän tätä sitten tarpeen mukaan eri käyttökohteiden mukaan. Tämäkin sose menee rasioissa pakastimeen.

IMG_20210825_003528.jpg

Nätisti näkyy karviaisen siemenet tässä punaisessakin versiossa.

IMG_20210824_201457.jpg

Pakko oli heti paahtoleivän päällä maistaa sosetta. Koska tykkään kirpakkaasta, oli tämä oikein miun maun mukaista.