Enpä muista koska olisin jostain uudesta piikkusuolaisesta niin innostunut, kuin Ekun blogissa näkemistäni kebabrullista.... tein kebabpötkönkin ihan näitä varten....no, syötiin sitä muussakin yhteydessä.

Laitoin vissiin täytteitä sen verran reilusti, että kebabrullista tuli aika isoja.... ens kerralla puolitetaan. Eli jos laitat täytteitä reilusti, niin yhestä pötköstä tulee kyllä pikkusuolasena ruokana kahdelle. Pitää olla julmetun iso nälkä, että jaksaa syödä kokonaisen.

Linkin takaa Löytyy Ekun ohje, alla ohje miten minä tein 2 isoa kebabrullaa...

Kebabrullat

( 2 kpl aika isoja runsailla täytteillä)

Pohjat

2 dl lämmintä vettä

1 tl kuivahiivaa

3/4 tl suolaa

2 rkl öljyä

n. 4 dl vehnäjauhoja ( laitoin puolet durumjauhoja)

Täyte ( täytteiden määriä en töpinöissäni huomannut tarkkaan mitata, mutta laitan kuitenkin arviomäärät)

kebabkastiketta ( kaupan valmista) tai jotain itsetehtyä ( minä tein tomaattisurvoksesta maustamalla sen valkosipulilla, suolalla, sokerilla, pippurilla ...kun unohin ostaa kebabkastikkeen.... hyvää tosin oli tämä minunkin tekemäni kastike) Tomaattipohjaista kastiketta n. 2 dl

juustoraastetta ( laitoin sinileimaemmentalia)  reilu 2 dl

kebablihaa ( mulla oli kotitekoista, suurinpiirtein tällä ohjeella tehtyä) pötköstä käytin 1/3 kahteen rullaan

tomaattia, kurkkua, vihreää salaattia, paprikaa, pepperoneja

turkkilaisesta jogurtista ja kurkkusalaatista sekoitettua kastiketta n. 1½ dl

Sekoita tasainen taikina ja jaa se heti kohottamattomana 2 osaan. Kaulitse 1 osa ohueksi suorakaiteen malliseksi levyksi ja nosta se pellille leivinpapaerin päälle. Levitä kebabkastike/tomaattikastike levylle, lisää leikattu kebabliha ja juustoraaste ja paista levyä 250 asteisessa uunissa 5-7 min.

Vasta toisen pohjan kohdalla hoksasin laittaa pellin ihan alimmalle tasolle ja siellä pohja paistui hyvin .... huomaat eron kuvista. Ylimmässä kuvassa on pohja minusta herkullisemman näköinen, kun on ruskeampi.... mies söi tuon hailakamman värisen  ...kyllä sekin kypsää oli.

Kun pohja on paistettu, lisää kaikki muut ainekset levylle ja rullaa . Kääräise rulla folion sisään ja nauti.

Kannattaskohan kebabliha levitellä ympäriinsä?

Kylmät täytteet siis vasta paistetun levyn päälle.... minä epäilin rullautumista...mutta ihan suotta, ei ollut ongelmia.  Kannattaa silti katsoa ettei pohjaa paista liian kuivaksi kapukaksi.

Vähintään tässä vaiheessa minun olis pitäny tajuta puolittaa tämä rulla....

 ...vaan kokonaisenapa sen kääräsin folioon ja kiikutin miehelle maisteltavaks....

 Hyvin teki kauppansa.... näitä meillä tehdään pian uudelleen. Pitää sitten muistaa katsoa noiden täytteiden menekkiä tarkemmin..... tämä rullakuva on taas siitä ekana tekemästäni., näkee pohjan vaaleudesta.....

Minä ihastuin näihin kebabrulliin  ihan tyystin  ja näistähän voip kehitellä muunkinlaisia rullia kun kebabtäytteisiä....