CIMG0969.jpg

Vielä on paljon erilaisia viime syksynä tekemiäni omenasäilykkeitä käyttämättä. Pullapäivänä hyödynsin omenapaltäytettä sarvien täytteeksi. Jos ei ole mitään kotitekoista omenasäiilykettä täytteeksi, käy tietenkin ihan kaupasta ostettu sose/marmeladi/omena-kanelitortun täyte (vieläkö on jämiä joululta?) tai ostaa kaupasta omenapalat sharlotkaa

tai paloittelee muutaman omenan ja kiehauttaa niistä täytteen marmeladisokerilla.

Jos kotitekoinen säilyke on kovin löysää, sekaan voi laittaa vähän perunajauhoja (tai jotkut käyttävät vehnäjauhoja)

tai aivan ihana täyte tulee sekoittamalla vaniljakreemijauhetta (tai vanhan ajan vaniljakastikejauhetta) omenatäytteeseen/soseeseen/tortun täytteeseen -> sakeuttaa ja antaa makua.

Minä maustoin käyttämääni omenapalatäytettä vielä lisää kanelilla ja vaniljasokerilla ennen sarviin laittamista.

CIMG0926.jpg

Omenasarviin tarvitaan:

Hyvää kohonnutta pullataikinaa, omenatäyte, sarvien voiteluun kananmuna, koristeeksi raesokeria ja mantelilastuja tai millä nyt jokainen pullansa haluaakaan koristella. Ihan pelkkä hieno sokerikin on nätti nostalginen koriste.

Kohonneesta pullataikinasta kaulitaan pyöreä levy, jaetaan 8 sektoriin, laitetaan täyte kolmioiden leveämpään päähän ja sitten vaan sarvet kieritetään rullalle ja laitetaan saumakohta alaspäin pellille leivinpaperin päälle ja taivutettaan kaarevaksi sarveksi. Kohotetaan sarvet kyvin. Voidellaan kananmunaseoksella ja koristeet pintaan. Paistetaan 200-225 asteisessa uunissa  kypsiksi. Aikaa menee 15-20 min pullien koosta ja uunista riippuen.

CIMG0952.jpg

Minun omenasarvista tuli hieman turhankin muhkeita. Pullataikina kohoaa niin eri tavalla mitä leivinjauheella tehtävät suolaiset sarvitaikinat. Tarkoitus oli kylläkin tehä hieman sirompia näistäkin sarvista, vaan aina ei voi onnistua. Ihanan pehmeitä näistä tuli.

1618971.jpg

Pienestä määrästä taikinaa tein ihan tavallisia voi-kaneli-sokeritäytteisiä lehtipullia.

CIMG0961.jpg

CIMG0971.jpg

Kyllä tuore pulla vaan on hyvää, eikös vaan?