CIMG4795.jpg

Alla olevalla ohjeella tulee pehmeän, lempeän makuista broileriruokaa. Mausteisesta ruoasta tykkäävät saavat lisätä maustemääriä. Valkosipulinen creme fraiche maistuu yllättävän paljon valmiissa ruoassa.

Broilerihöystö

4 kpl broilerin filepihviä, maustamaton

rasvaa paistamiseen

½ kpl vihreää kesäkurpitsaa

1 iso keltasipuli

1 punainen suippopaprika

n. 1½ dl valkosipulista creme fraichea (eli siis 1 prk)

1 dl ruokakermaa

1 dl vettä

suolaa (vajaa tl kastikeosuuteen ja vähän ripoteltuna lihojen päälle)

paprikajauhetta (½ tl)

currya (vajaa tl)

mustapippuria myllystä ihan reilusti

sitruunan mehua

1 valkosipulin kynsi

Ruskista lihojen pinta paistinpannulla tilkassa rasvaa ja siirrä lihat uunivuokaan. Ripottele lihoille suolaa  ja laita ne 200 asteiseen uuniin siksi aikaa kun teet "kastikeosuuden" pannulla.

Kuutioi/suikaloi kesäkurpits, paprika ja sipuli. Kuullota niitä pannulla muutama minuutti. Lisää nesteet ja mausteet sekaan ja kiehauta seos. Maistele ja lisää tarvittaessa makuja. Kaada seos lihojen päälle vuokaan ja jatka vielä ruoan kypsentämistä 30-40 min. Pienennä tarvittaessa uunin lämpöä kypsymisen loppupuolella. Tarkista pulleimmasta lihasta lihojen kypsyys.

CIMG4786.jpg

 

CIMG4790.jpg

Liha pysyi ihanan pehmoisena/mehevänä höystön seassa...