Alla olevalla ohjeella tulee pehmeän, lempeän makuista broileriruokaa. Mausteisesta ruoasta tykkäävät saavat lisätä maustemääriä. Valkosipulinen creme fraiche maistuu yllättävän paljon valmiissa ruoassa.
Broilerihöystö
4 kpl broilerin filepihviä, maustamaton
rasvaa paistamiseen
½ kpl vihreää kesäkurpitsaa
1 iso keltasipuli
1 punainen suippopaprika
n. 1½ dl valkosipulista creme fraichea (eli siis 1 prk)
1 dl ruokakermaa
1 dl vettä
suolaa (vajaa tl kastikeosuuteen ja vähän ripoteltuna lihojen päälle)
paprikajauhetta (½ tl)
currya (vajaa tl)
mustapippuria myllystä ihan reilusti
sitruunan mehua
1 valkosipulin kynsi
Ruskista lihojen pinta paistinpannulla tilkassa rasvaa ja siirrä lihat uunivuokaan. Ripottele lihoille suolaa ja laita ne 200 asteiseen uuniin siksi aikaa kun teet "kastikeosuuden" pannulla.
Kuutioi/suikaloi kesäkurpits, paprika ja sipuli. Kuullota niitä pannulla muutama minuutti. Lisää nesteet ja mausteet sekaan ja kiehauta seos. Maistele ja lisää tarvittaessa makuja. Kaada seos lihojen päälle vuokaan ja jatka vielä ruoan kypsentämistä 30-40 min. Pienennä tarvittaessa uunin lämpöä kypsymisen loppupuolella. Tarkista pulleimmasta lihasta lihojen kypsyys.
Liha pysyi ihanan pehmoisena/mehevänä höystön seassa...
Kommentit