CIMG1300-normal.jpg

Viime lauantaisen ateriakokonaisuuden innoittajana toimi Vilijaanan tämä ruoka.

Aukaistuani lihapakkauksen, huomasin lihojen (ohutleikkeiden) olevan turhankin kookkaita, joten päätin pötkäistä jokaisen lihan kahtia pitkulaiseksi palaksi ja näin sain käytettyä myös kokonaisen pkt pekoniviipaleita tälle lihamäärälle. Mulle ainakin piisasi ihan tuo puoliskokin liha, kanssasyöjä nautiskeli kahdesta palasta. Vilijaana tarjosi samantapaisen ruoan perunoiden kanssa, vaan minä laitoin riisin kypsymään yhdessä kasvisten kanssa.

 

Pekoniin käärittyä broileria riisi-kasvispedillä

3 kpl broilerin ohutleikkeitä (olivat kylläkin aika isoja)

lihojen pintaan ripoteltaviksi suolaa, paprikajauhetta ja mustapippurirouhetta lihojen maustamiseen

170 g pkt pekoniviipaleita (huomioi maustamisessa, että pekoni on reilun suolaista)

Riisi-kasvisseos

2½ dl puuroutumatonta riisiä

300 g herne-maissi-porkkanaseosta tai muita pakastekasviksia

2 dl ruokakermaa

6 dl vettä ( jouduin lisäämään vielä 1 dl vettä lopussa, kun ruoka joutui odottamaan syöjiä)

1 iso keltasipuli hienonnettuna ja freesattuna

suolaa

paprikajauhetta

sitruunapippuria

 

Mittaa riisikasvis-seokseen tulevat ainekset uunivuokaan ja sekoita seos hyvin. Laita seos kypsenemään n. 200 asteiseen uuniin n. 20 minuutiksi. Sinä aikana käsittele lihat. Leikkaa lihat puolikkaiksi pitkulaisiksi paloiksi (ei välttämätöntä) ja mausta lihat joka puolelta. Kääräise pekoniviipaleet lihan päälle, niin että liitoskohdat tulevat kaikki samalle pohja puolelle. Ruskista lihat oikein kuumalla paistinpannulla ilman rasvaa, niin että laitat ensin päällepäin tulevan ehyemmän puolen ruskistumaan....anna ruskistua kunnolla ja käännä sitten lastalla ja ruskista toinenkin puoli. Pippuroi vielä kumpikin puoli.. Lisää lihat uunivuokaan riisi-kasviseoksen päälle ja jatka kypsentämistä kunnes kaikki komponentit ovat kypsiä....minulla meni aikaa lihojen lisäämisen jälkeen vielä lähes n.20 min. ... eli yhteensä ruoan kypsymisaika oli minulla noin 40 min. Valmistettava ruokamäärä ja jokainen uuni kun ovat erilaisia, niin kannattaa tarkistaa lihojen kypsyys. Samoin riisi-kasvisseosta voi maistella ja tarpeen mukaan lisätä makuja.... jos venkslaan vielä tässä vaiheessa riisi-kasvisseoksen makuja, nostan yleensä lihat päältä pois, niin voi sitten ihan reilusti sekoitella lisämausteita sekaan.... nyt niin ei tarvinnut tehdä, vaan makuja tuli laitettua alussa ihan riittävästi.

 

CIMG1287-normal.jpg

Kannattaa tsekata, että riisikasvisseos on riittävän mehevää....tarpeen mukaan loppupuolella voi lisätä vettä tai vaikka ruokakermaa. Minä jouduin lisäämään 1 dl vettä, koska ruoka joutui hieman odottamaan kanssasyöjää. Onneksi lihat eivät menneet ylikypsiksi, vaan olivat sisältä meheviä.

 

CIMG1302-normal.jpg

Ei ruoan tartte aina niin kummoista olla. Meillä ainakin kumpainenkin ruokailija oli tyytyväinen tämän aterian jälkeen ja varsinkin kun vielä syötiin jälkkäriksi sitrusrahkaa.