IMG_20211019_130709.jpg

Janssoninkiusauksen suhteen meillä eroaa mielipiteet hyvinkin paljon kanssasyöjän kanssa. Mulle tämä on herkkuruokaa ja hän ei edes suostu maistelemaan tätä. Vaan eipä tuo haittaa, jää mulle enemmän.

Ihan mielenkiinnosta lukaisin Sikke Sumarin kiitellyn ohjeen janssoninkiusauksesta. Se löytyy täältä.

Ei tuossakaan ohjeessa sen kummasenpia vinkkejä ole. Vaan jos tarkkaa ohjetta tarvitsee, niin ohjenuoraksi voi ottaa vaikka tuon ohjeen.

Tämänkin ruokalajin teossa on niin montaa eri kuppikuntaa.

Freesataanko sipuli vai laitetaanko raakana?

Mitä kermaa käyttää, kuohua, vispiä vai ruokakermaa vai tekeekö maidottoman version?

Ihan ite kuorituista perunoista vai pakasteperunoista?

Laitetaanko anjovis/janssoninfilepurkin liemikin kiusaukseen? Jotkut ovat sitä mieltä, että liemestä tulee pahan harmaata, jos anjovisliemen laittaa sekaan.

IMG_20211018_153735.jpg

Minun tekemä janssoninkiusaus syntyi näistä aineista: kuorittuja isoja (yleis)perunoita 8 kpl, 1 prk anjovisfileitä liemineen, 1 oikein iso freesattu sipuli, kuohukerma ja ihan vähän suolaa päälimmäisen perunakerroksen päälle + sitruunapippuria. Pinnalle korppujauhoja ja voinokareita. Lähes 200 asteisessa uunissa kypsyi reilun tunnin.

IMG_20211018_171027.jpg

Onneksi tätä on vielä muutamalla aterialle. Tarkoitus oli laittaa ees 1 annos pakastimeen, vaan eipä tätä sinne taida piisata. Onkos janssoninkiusaus sinulle herkkua vai kuuluuko inhokkiruokiin?

IMG_20211018_171336.jpg

Ei kanssasyöjäkään ruoatta jäänyt, sillä tein hänelle kinkkukiusausta. Tässä vuoassa on perunaa lähes 1 kg, 350 g pala savu/maalaiskinkkua, 1 oikein iso freesattu sipuli, kuohukermaa ja mausteena väleissä ja päällä paprikajauhetta, mustapippuria ja suolaa. Hyvää oli tämäkin, vaan mieluummin minä janssonia syön.