... tai oikeastaan tällä Pirkan ohjeella tehtäisiin helppoja jauhelihapihvejä, vaan minua laiskotti ja tein murekkeeksi

Alkuperäisen ohjeen löydät siis täältä....minä tein ohjeeseen joitain muutoksia ( kypsensin pienen nökäreen mikrossa ja totesin sen olevan meidän makuun ihan liian mietoa ), joten alapuolella minun käyttämäni ohje... käytin sipulikeittoaineksia ja nestettä enemmän ja lisäsin runsaasti sipulin vihreitä varsia ja mausteita murekkeeseen

Maissinen jauhelihamureke

400 g naudan (paisti)jauhelihaa

2 dl kermaviiliä

1 dl vettä ( jos teet vuokamurekkeen, kuten minä. Pihvejä tehdessä jätä tämä vesimäärä pois)

1 pss sipulikeittoaineksia ( noin 50 g pss, merkillä ei niin väliä)

½ dl korppujauhoja

1 kananmuna

n. 100 g pakastemaissia

2 tl kuivattua oreganoa

sipulin vihreitä varsia hienonnettuna runsaasti ( laitoin ainakin dl)

suolaa

paprikajauhetta

mustapippurirouhetta

Sekoita nesteet, sipulikeittoainekset ja korppujauhot sekaisin. Lisää kaikki muut ainekset ja kypsennä pieni pala mikrossa ja tarkista maku mieleiseksesi. Kaada murekemassa (öljyttyyn) uunivuokaan, tasoita pinta ja ripottele halutessasi 1 rkl korppujauhoja pinnalle. Kypsennä mureke n. 200 asteisessa uunissa n. 50 min. Varmista kypsyys ja leikkaa mureke haluamallasi tavalla. Ohjeella tulee 4-6 syöjälle.

Mikäli valmistat massasta pihvejä, paista ne (muurinpohja)pannulla kypsiksi tai uunissa 225 asteessa 10 -15 min pihvien paksuudesta riippuen.

Tykkäsimme.... söimme vihersalaatin ja kaupan kurkkusalaatin kera.