Näissä kakuissa kokeilin montaakin eri asiaa....
Kokeilin mm kuorrutuksen säilyvyyttä kakun päällä siistinä, kermapursotuksiin yhdistettynä yhtymäkohdan kostumista, koristeiden kunnossa pysymistä yms...
Kaikissa on pohjana pullukka täytetty käärötorttupätkä pystyyn nostettuna ja kuorrutettuna....
Tuo vaaleanpunainen päällys on MMF:ää, tehty tällä ohjeella.
Vaahtokarkkikuorrutuksen alla on siis kermavaahtokerros ja reunoilla kans ihan tavallista vispikermaa pursotettuna. ( ensin reunoilla on tietenkin ohut kerros kermavaahtoa). Kuva otettu tuoreeltaa. Koristeisiin ei kannata kiinnittää huomiota. Laitoin jemmassa olleita ja tutkailin niidenkin säilymistä kunnollisina kakun päällä.
Ja tässä sama kakku 2 päivän jääkaappisäilytyksen jälkeen.... marsipaanikukat hieman kostuneet... ja jos oikein tarkasti katsoo kermavaahdon ja MMF:n yhtymäkohtaa, huomaa ihan pikkuisen kostumisen, ei paha ollenkaan. Jämä suklaiset vinkuratkin tökkäsin testiin mukaan.....
Alla kermavaahto ja päällä mmf... liimatut sokerihelmet, kukka ja lehdet marsipaania....nuo lehdet kostuivat eniten muutamien päivien säilytyksessä, eivät pahasti nekään... reunusnyöri hieman turhan massiivinen piukkuiseen kakkuun...ja sehän ei pehmene vaikka säilyttäsi kakkua viikon jääkaapissa.
Tällaistakin reunustaa piti kokeilla....vähän kun pipo
Tällaistakin teki mieli kokeilla...ei kovin siistiä jälkeä , jospa ajatus kuitenkin selkiäisi....
Tämä kakku oli pakastimessakin, enkä huomannut mitään haittaa sulatuksen jälkeen. Päällä siis tässäkin mmf ja alla kermavaahto.
Näiden pikkuisten kokeilukakkujen myötä minä hurahdin ihan täysin vaahtokarkkitaikinaan/kuorrutukseen..... ainakin vähäksi aikaa
Kommentit