Karjalanpaisti on oikein sopivaa siivouspäivän ruokaa.Kun sen laittaa alulle niin voi kolmisen tuntia tehdä ihan muita asioita kaikessa rauhassa, aina välillä vain kurkkaa kypsymistä. Jotkut asiantuntijat väittävät, että kun karjalanpaistilihat ruskistetaan kunnolla pannulla tai uunissa, niin liemestä tulee kirkkaampi....minäkin olen ruvennut pikkuhiljaa uskomaan tuohon, joten aloitin karjalanpaistin teon ruskistamalla 800 g karjalanpaistilihoja paistinpannulla hyvin vähässä rasvassa. Sitten laitoin lihat +suola+pippurit + vesi uunivuokaan ja laitoin ruokan kypsymään uunniin n.200 C. Lihan kypsyttyä lähes kaksi tuntia, laitoin sipulit ja porkkanat sekaan ja jatkoin kypsentämistä. Tykkään laittaa porkkanat kotioloissa noin isoina... jos ei joku tykkää niin ei ole pakko ottaa. Maustetussa lihaliemessa pitkään hautuneet porkkanat maistuvat aivan ihanalle!

Tässä kuvassa lihat ovat menossa maustetussa liemessä uuniin kypsymään... kypsentämisen aikana lisäsin kerran vetä lisää... jotta liha ei kuivunut liikaa.

885272.jpg

Sitten lisäsin lähes pari tuntia hautuneen lihan sekaan sipulit lohkottuina  ja porkkanat puolikkaina.

Ja sitten jatkoin taas ruoan kypsentämistä.... Kypsentämisen aikana lisäsin vettä vuokaan tarvittaessa.

885275.jpg

Tässä kuva lähes 3½ tuntia hautuneesta karjalanpaistista.

Kylä oli liha mureaa, mutta ei kuitenkaan kuivaa!!!

Synnyinkodissani karjalanpaistiin laitettiin lihan lisäksi meksaa, munuaisia ja sydäntäkin.... itse en kuitenkaan nykyisin tykkää laittaa tähän ruokaan muuta kuin naudan ja sian lihaa.

885278.jpg

Lisäksi keitin aterialle ihan kuoriperunoita ja tein lisäkkeeksi kevyttä vihersalaattia.