CIMG5751.jpg

Jonkin sortin pappilan hätävaraksi tällaista jotkut nimittäisivät, mutta olkoon nimi kuitenkin kulhokakku. Pappilan hätävaraan voidaan laittaa paljon muitakin aineksia mitä tässä kulhokakussa on.

Minä tein kulhokakun pakastimessa olleesta gluteenittomasta sokerikakkupohjasta, mutta kakkuosana voi olla vaikkapa kääretorttulevyä.

Täytteenä voi kulhokakussa olla kaikkea mitä voisi laittaa täytekakkuunkin. Itse teen kulhokakun yleensä hyvin nopeatekoisilla täytteillä, marjoja, hedelmiä, kermavaahtoa, rahka-kermaseoksia jne.

Kulhokakku kootaan suoraan tarjoiluastiaan. Lasikulho sinällään nätti, niin näkee tarjottavan kerrokset.

Kulhokakku

sokerikakkupohjaa levynä tai palasina TAI käärötorttulevyä  (minulla on kakkulevyä vain kahdessa kerroksessa)

sitruunainen rahkaseos: 2 dl vispikermaa  vaahdotettuna + 1 prk sitruunarahkaa + sokeria oman maun mukaan

jotain hilloa, sosetta tms, minä käytin kotitekoista omena-mansikkasosetta. ja soseen päälle laitoin pakastemansikoita hyvin valutettuna

(jotain kostuketta, jos täytteet eivät ole kosteita...minä en kostuttanut millään)

pinnalle: kermavaahtoa (miedosti sokeroitua)

jotain koristeita, minä laitoin vadelmia ja valkosuklaata

Kokosin kulhokakun tekeentymään yön yli peitettynä jääkaappiin, mutta jo muutaman tunnin tekeytyminenkin on riittävä. Laitoin myös pinnalla olevan kermavaahdon jo täyttämisvaiheessa., mutta toki sen voi laittaa koristeluvaiheessa, varsinkin jos pursottaa päällyskerman. Kelmu päälle ja kulho kylmään.

HUOM! minulla sitruunaisesta rahkaseoksesta riitti koota vileä 2 pieneen pakasterasiaan ystäväperheille maistiaiset. Jos rahka-kermaseosta jää, voi sen jatkojalostaa jälkiruoaksi lisäämällä siihen marjoja tai hedelmänpalasia tai laittaa sitä samaa seosta myös kulhokakun päällimmäiseksi kerroksesksi.

CIMG5742-002.jpg

Tarjoilupäivänä laitoin vaan yksinkertaiset koristeet pinnalle ja valmista oli.

CIMG5759-001.jpg

Me söimme marjaisaa kuolhokakkua jälkiruokana kahvin kanssa siskon porukoiden kanssa.