CIMG8183-001.jpg

Viime viikolla oli hyviä ulkoilukelejä, joten ruoan piti olla sellaista, että sen voi laittaa uuniin hautumaan ja lähteä itse ulos nauttimaan ulkoilukeleistä. Tätä paprikaporsasta olen tarjonnut monasti isommallekkin porukalle ja siitä yksi muunnos on alla oleva kasslerpata. Lihana nyt vain pelkästään kassleria. Yksistää siitä tehden tulee rasvainen lihapata, mutta kun liha kun saa hautua pitkään uunissa, tulee siitä ihanan pehmoista.

Pieni määrä kasslerpataa syntyi alla olevalla ohjeella. Me söimme tästä 2 kertaa.

Kasslerpata

800 g porsaan kassleria + rasvaa lihojen ruskistamiseen

1 oikein iso keltasipulia lohkoina

1 oikein iso punasipuli lohkoina

suolaa (noin 1 tl)

hunajaa (noin 1 rkl)

mustapippuria myllystä monta kierrosta

soijakastiketta (noin ½ rkl)

valkosipulia 2 pulleaa kynttä hienonnettuna

vettä

Lisäksi myöhemmin laitetaan:

15 cm pätkä purjoa (käytä vihreää osaa)

eri värisiä paprikoita (minulla oli minipaprikoita keltaisia 2 ja punaisia 3 kpl)

Valmistaminen:

Paloittele raaka kassler puolikkaan kananmunan kokoisiksi kuutioiksi.

Ruskista lihat kahdessa erässä oikein kuumalla paistinpannulla. Siirrä lihat uunivuokaan tai pataan.

Kuori ja lohko puna- ja keltasipulit ja lisää ne lihojen sekaan.

Lisää pataan kaikkia mausteita ja vettä sen verran, että lihat reilusti peittyvät.

Laita ruoka 200 asteiseen uuniin tunniksi. Alenna sitten lämpö 150 ja anna ruoan hautua vähintään 1½ tuntia (kansi/folio päällä). Lisää ruokaan lientä tarvittaessa.

Lisää vasta sitten isot paprikasuikaleet ja hienonnettu purjo (tämäkin selkeän isoina paloina), jotta ne eivät ylikypsy ja menetä kauniita värejään.

Jatka ruoan hauduttamista vielä noin tunnin ajan. Lihan pitäisis olla todella pehmeää ja värikkäiden ainesten värien tulisi olla kirkkaat.

Tarkista vielä pataruoan maku ja liemen määrä.

CIMG8161.jpg

Tällaisena ruoka meni tunniksi 200 asteiseen uuniin ilman kantta. Sitten miedommassa uuninlämmössä hautuminen jatkui reilun 1½ tuntia...

CIMG8167.jpg

Noin tuntia ennen kun lopettaa hauduttelun laitetaan vasta paprikat ja purjon vihreät osat mukaaan kypsymään, jotta eivät menisi mössöksi ja pitäisivät värinsä kauniina. Vihreä värihän se on kaikista vaikeinta saaha säilymään. Meilläkin lämmitetyssä ruoassa purjo menetti jo kauniin vihreän värinsä. Ekalla aterialla sekin säilyi.

CIMG8189.jpg

Tämä kasslerpata on kypsynyt uunissa vähän yli 3½ tuntia. Ekalla kerralla söimme kasslerpataa ihan vaan keitettyjen perunoiden kanssa (Annabella, lemppari perunalajike moneen tällä hetkellä)

CIMG8344.jpg

Toisella kerralla lämmitin lihapadan. Vaan ennen sitä otin enimmät jähmettyneet rasvat pois lihapadan pinnalta. Tein jauhoisesta perunasta perunamuusin lihapadan lisäkkeeksi.

Täältä löydät hieman erilaisen kasslerpadan ohjeen.