Tämä piirakkaohje on lähtöisin Marien blogista....monissa blogeissa tätä on nähty eri versioina tehdyn. Itse olen tällä hetkellä tykästynyt tähän pohjaan....ja olenkin tehnyt tällä pohjaohjeella vaikka mitä piirakoita.... tällä hetkellä raparperiversio uunissa.

Vähän turhan isolle pellille laitoin piirakan paistumaan, ei tullut kovin paksua....

Persikka-vadelmapiirakka

3 munaa

2 dl sokeria

1 1/4dl flora culinessea tai 125g voita tai margariinia

1/2 dl mantelijauhetta

3 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 prk säilyke persikoita

1 tl vaniljasokeria

1 pss (200g) vadelmia

3-4 rkl sokeria

( koristeluun 130 g levy valkosuklaata..... ilmankin on hyvää piirakkaa)

 

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, perunajauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja mantelijauhe yhteen. Lisää siivilöiden jauhoseos ja juokseva rasva vuorotellen vaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Valuta persikat ja leikkaa lohkoiksi. Pistele persikkalohkot taikinaan. Ripottele vadelmat päälle (paina suurimpia vadelmia syvemmälle taikinaan) Ripottele sokeria päälle. Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa n 20-25 minuuttia, kunnes piirakka on kauniin vaaleanruskea. Leikkaa ruuduiksi ja tarjoa vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.

Halutessaan voi kylmät piirakkapalaset koristella sulatetulla valkosuklaalla. Passaa makuun oikein hyvin...tosin mihinpä valkosuklaa ei passaisi

Ohjeella tulee pieni pellillinen piirakkaa. 60 cm leveään uuniin kannattaa ohje ihan tuplata, jotta saa paksun piirakan.