CIMG6604-normal.jpg

Onko oikea nimitys kääretorttu vai käärötorttu, kuten jotkut kirjojen kirjoittajat ovat päättäneet.... kuitenkin helppoa herkkua mitä tulee kotona tehtyä, jos pitää oikein nopsana olla.

Minä teen tavalllisen pellillisen yleensä näillä ainesuhteilla.

Vaalea käärötorttu

4 munaa

1½ dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

½ dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

täytteeksi 1 pieni rasia ( = noin 250 g) marmeladia....tai mitä nyt itsekukin haluaakaan laittaa

 

Uuni laitetaan kuumenemaan 200 ( tai hiemna yli) asteeseen + pelti valmiiksi...ainakin paperi, eikä pieni rasvasipaisu paperille ole pahitteeksi.

Munat ja sokeri vatkataan hyväksi kuohkeaksi paksuksi vaahdoksi.

Kuivat ainekset sekoitetaan keskenään ja lisätään siivilän läpi sekoitellen nostellen muna-sokerivaahtoon... kukin tehköön millä välineellä tahansa, kunhan ei vaanto laskeennu , eikä taikinaan jää jauhoklönttejä.

Taikina levitetään heti koko pellille ja laitetaan paistumaan 8-10 min... paistumista kannattaa tarkkailla, ettei paista liian kuivaksi, koska se on jo yksi syy miksi köörötorttu repeää käärittäessä. Kun pohja on vaalean ruskea, kumotaan se leivinliinan (tai sokeroidun leivinpaperin) päälle. Koska täytteenä on vain marmeladi, levitetään se varovaisesti heti  lämpimän pohjan päälle ja kääris rullataan pitkältä sivulta....alkuun pieni napakka rulla ja loput hieman löysemmin rantein....liitoskohta alas keskelle....ja hetken jos malttaa odottaa ja leikkaa vasta sitten käärötortun viipaleiksi, onkin herkku valmis.

Huom! jos täytteeksi laittaa  esim. kermaseoksia, rahkaa tms. maito/kermavalmistetta, on pohjan tietenkin annettava jäähtyä kokonaan ennen täytteen levittämistä ja kääriksen rullaamista.

CIMG6602-normal.jpg

Nam!