2126361.jpg

Tomaattinen pastalaatikko

400 g kierrepastaa + vettä keittämiseen

Jauhelihaseos:

4oo g jauhelihaa

2 sipulia hienonnettuna

2 tl pitsamaustetta

70 g tomaattipyrettä

4  aurinkokuivattua tomaatttia oikein pieneksi silputtuna ( enemmänkin voi laittaa)

1 dl vettä

1½ tl paprikajauhetta

1 tl aromat-seosta

½ tl suolaa

mustapippuria myllystä muutama kierroa

Katike:

50 g rasvaa

1 l maitoa

1 dl vehnäjauhoja

200 g aurinkokuivatulla tomaatilla maustettua tuorejuustoa

n. ½ tl suolaa

½-1 kpl lihaliemikuutiota

2 -3 rkl Flora ruoka maku, Italialainen tomaatti & ricotta ( tätä ei ole pakko laittaa, tulee ihan hyvää muutenkin ) 

Keitä pasta napakan kypsäksi ja kaada vesi pois.

Ruskista jauheliha-sipuliseos ja mausta se.

Valmista kastike; sulata rasva kattilassa, lisää jauhot, sekoita hyvin, lisää maito ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoitaen. Lisää juusto ja sekoittele tasaiseksi. Mausta kastike.

Laita vuokaan puolet pastasta, sitten jauhelihaseos ja puolet kastikkeesta, loput pastat päälle ja kastike viimeisenä. Kypsennnä pastavuokaa n. 200 asteessa reilu puoli tuntia.

Ohjeella tulee iso vuoallinen pastalaatikkoa....  8  kunnollisen kokoista annosta.

Söimme pastalaatikkoa lämmitettynä toisenakin päivänä ja silloin laitoin lorauksen maitoa sekaan ( maito imeytyi pastaan) ja  ruoka oli oikein mehevää...