CIMG2003-normal.jpg

Tämän mustikkapiirakan ajatus lähti Tarun tekemästä piirakasta, vaan lisäsin piirakkaan vielä rahkakerroksen antamaan mehevyyttä, sillä kastikkeita en halunnut nyt ruveta keittelemään.

 

Mustikkapiirakka

(piirakkavuoallinen)

2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
100 g voita
1 kananmuna
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa
 
3-4 dl mustikoita (käytin pakastemustikoita jäisenä)
 
2 dl vaniljarahkaa
1 muna
2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
 
Sulata voi. Mittaa astiaan sokeri ja jauhot ja sekoita ne voisulaan niin että seoksesta tulee murumainen. Ota noin reilu dl seoksesta syrjään. Se lisätään piirakan päälle ennen paistoa.
Lisää loppuun seokseen muna, leivinjauhe, vaniljasokeri ja maito. Sekoita taikina tasaiseksi.
Kaada taikina voideltuun tai paperilla vuorattuun piirakkavuokaan ja lisää päälle mustikat. Sekoita rahkaseoksen ainekset hyvin sekaisin ja kaada se ohuena nauhana mustikoiden päälle. Lisää vielä pinnalle  alussa erottamasi muruseos.
Paista  175-200 asteisessa uunissa n.30 minuuttia. Varo kypsentämästä piirakkaa turhan kuivaksi.
 
Huom! ohjeella tehden ei tule mitenkään äklömakeaa piirakkaa, mikä minusta on vaan plussaa. Ensi kerralla taidan käyttää rahkaksi sitruunarahkaa....tykkään mustikoiden ja sitruunan yhdistelmästä. Myös kardemumman käyttö pohjassa on kokeilemisen arvoista. Jossain näin sellaisenkin ohjeen ja kovasti kehuttiin kardemumma-mustikkayhdistelmää passeliksi toisilleen.

 

CIMG2037-normal.jpg

Me nautiskelimme piirakkaa ihan tällaisenaan kahvin kanssa. Jäätelöpala tai hyvä vaniljakastike kaveriksi tietenkin vielä kruunaisi herkkua.