CIMG2207.jpg

Monenmoisia ruusuja torttu/lehti yms taikinoista niin omena kuin esim persikkaversiona on ollut monissa eri lähteissä. Viime pääsiäisen alla minäkin kokeilin persikkaruusuja rahkavoitaikinasta (muistaakseni maku lehden ohje), vaan ne eivät koskaan päätyneet blogiin....tai tiedä sitten josko joskus laitan kategoriaan ei niin onnistuneet leivonnaiset. Meillä kun ollaan pullafaneja, valmistuivat omenaruusut nyt pullataikinasta.

Omenoiden käsittelyä tällaisia pullia varten tsekkailin eri ohjeista. Osa mikrottaa omenasiivut/ohuet lohkot, osa kaataa kuumaa vettä paloiteltujen omenoiden päälle ja osa ei tee mitään. Minä laitoin kanelia ja sokeria ohuiden omenalohkojen sekaan lisämausteeksi ja hyvin ehtivät omenat kypsyä pullien sisällä ilman muuta käsittelyä. Omenan lisäksi näissä pullissa on täytteenä pursotettua vaniljakreemiä. Ensi kerralla taidan kokeilla pullaversioihinkin jotain hilloa/marmeladia, kuten persikkaversioissa oli.

Tätä ohjetta mukaellen valmistuivat nämä ihanaiset ruusuomenapullat. Ihan turhan isoja olivat ekat....vaan kun riittävän monta kertaa suikaleita pienensi, tuli jo ihan inhimillisen kokoisia pullia. Ensi kerralla otan vaihekuvia, jos ne selventäisivät näiden pullien tekovaiheita.

Pullataikinana on ihan tavallinen pehmoinen kohotettu pullataikina, mikä kaulitaan levyksi, leikataan suikaleiksi, levitetään täyte ja omenasiivut toiselle pitkälle sivulle, taitetaan täyteosa

CIMG2203.jpg

Ihanan punaisista jouluomenoista tulisikin kauniita ruusupullia.

CIMG2204.jpg

Ohjeen mukaan pulliin laitetaan päälle kanelisokeriseosta ennen paistoa. Nämä paistuneet jäähtyneet pullat saivat vielä lisäksi tomusokerihunnun päällensä.