IMG_20231015_144848_edit_27372988420338.

Viime syksystä lähtien, kun rupesin käymään Reko-ostoksilla, ollaan meillä syöty kalaa paljon enemmän mitä edellisinä vuosina. Osittain asia johtuu edelleenkin siitä, että itteäni vastustaa kokolihan syönti.

IMG_20231015_144919_edit_27318173883120.

Tällä aterialla syötiin ruisjauho-suola seoksessa jauhotettua kuhaa. Paistettu voi-öljyseoksessa pannulla. Lisäkekastike on ihan tavallinen rasvasuurusteinen maitopohjainen munakastike. Kastikkeessa mausteena vain suola ja jauhettu valkopippuri.

IMG_20240209_122430_edit_351641619100077

Pannusiiat paistoin voi-öljyseoksessa. Ruisjauho-suolajauhotus vaan ennen paistoa. Niin simppeliä, mutta minusta hyvää.

Screenshot_20240217_114802.jpg

Tämän aterian kala on haukifilettä. Yläkuvassa ruisjauhotettu ennen paistoa.

Screenshot_20240217_120224.jpg

Ja tälle aterialle hauki sai vehnäjauhopinnan. Kyllä meistä ruisjauho on paljon maukkaampaa kaikkien näiden kalojen pinnalla.

Screenshot_20240217_114713.jpg

Juustoleivitetyn kuhan ohje löytyy täältä. Toki samalla kuorrutusseoksella voi leivittää muitakin kaloja.

Screenshot_20240217_120157.jpg

Tämän tyyppinen nopeatekoinen kala kerma/juustokastikkeessa on ollut itelleni monasti päivän pelastus silloin kun ruoka pitää saada tehtyä nopsaan. Ohje yrttiseen kalaan löytyy täältä. Tuohon soosiin hyödynnän usein pienet juuston jämät.

IMG_20230912_190823_edit_123373748131841

Pannusiikaa, hauki- ja kuhafileitä ollaan ostettu aika monta kg viime syksystä alkaen Reko-myynnistä Sissolta. Viime kuukausina olen ostanut pari kertaa tarjoussäkillisen = 5 kg kuhafileitä hintaan 100 e.