Viime syksystä lähtien, kun rupesin käymään Reko-ostoksilla, ollaan meillä syöty kalaa paljon enemmän mitä edellisinä vuosina. Osittain asia johtuu edelleenkin siitä, että itteäni vastustaa kokolihan syönti.
Tällä aterialla syötiin ruisjauho-suola seoksessa jauhotettua kuhaa. Paistettu voi-öljyseoksessa pannulla. Lisäkekastike on ihan tavallinen rasvasuurusteinen maitopohjainen munakastike. Kastikkeessa mausteena vain suola ja jauhettu valkopippuri.
Pannusiiat paistoin voi-öljyseoksessa. Ruisjauho-suolajauhotus vaan ennen paistoa. Niin simppeliä, mutta minusta hyvää.
Tämän aterian kala on haukifilettä. Yläkuvassa ruisjauhotettu ennen paistoa.
Ja tälle aterialle hauki sai vehnäjauhopinnan. Kyllä meistä ruisjauho on paljon maukkaampaa kaikkien näiden kalojen pinnalla.
Juustoleivitetyn kuhan ohje löytyy täältä. Toki samalla kuorrutusseoksella voi leivittää muitakin kaloja.
Tämän tyyppinen nopeatekoinen kala kerma/juustokastikkeessa on ollut itelleni monasti päivän pelastus silloin kun ruoka pitää saada tehtyä nopsaan. Ohje yrttiseen kalaan löytyy täältä. Tuohon soosiin hyödynnän usein pienet juuston jämät.
Pannusiikaa, hauki- ja kuhafileitä ollaan ostettu aika monta kg viime syksystä alkaen Reko-myynnistä Sissolta. Viime kuukausina olen ostanut pari kertaa tarjoussäkillisen = 5 kg kuhafileitä hintaan 100 e.
Kommentit