Vaniljainen omena-päärynäpiirakka
pohja:
150 g sulaa margariinia
1½ dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
pohjan päälle:
2 isoa omenaa
1 iso päärynä
kanelia
täyte:
3 dl vaniljajogurttia
2 muna
3/4 dl - 1 dl sokeria (laitoin pienemmän määrän)
2 tl vaniljasokeria
Sekoita sula rasva ja sokerit, lisää muna ja kaikki muut ainekset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan, myös reunoille. Jos reunojen nostaminen ei onnistu ihan heti, niin anna pohjan hetken jähmettyä ja taputtele sitten reunat piirakkapohjaan. Tämä pohja on todella helppo ja nopea tehdä kun ei tarvitse mitään vaahdottamisia, silti pohja on oikein murea.
Kuori omenat ja päärynä, kuutioi ne ja levitä raakan pohjan päälle tasaisesti.
Sekoita täyteen ainekset sekaisin ja kaada hedelmien päälle piirakkavuokaan.
Paista piirasta 175 asteessa uunin alatasolla ritilän päällä 40-50 min. Tarkkaile ettei piirakka paistu liian tummaksi... uunit kun ovat niin erilaisia...
Tällä ohjeella tehty piirakka on ihanan mureaa, eikä se ole kovin makeaa. Makean persot lisätkää täytteen sokerimäärää.....
Kommentit