CIMG2870-normal.jpg

Helpot ja nopeatekoiset pehmoiset suklaamuffinssit, namskis.

Tämän ohjeen otin jonkun blogista, vaan en nyt sitten kuitenkaan enää lähdettä löytänyt, joten jos tunnistat ohjeen omaksesi, niin hihkase....linkitän osoitteen alkuperäiseen ohjeeseen.

Lisäys 9.7.14 Alkuperäinen ohje on Piparinmuruja-blogista. Kiitos hyvästä ohjeesta.

Suklaamuffinsit
 (minulla tuli 15 kpl, alkuperäisessä ohjeessa 12 kpl)

100 g voita tai margariinia
2½ dl sokeria
2 isoa munaa
1 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta (tummaa)
2 tl vanilliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
100 g tummaa suklaata

Sekoita pehmeä huoneenlämpöinen rasva, sokeri, munat ja maito esim pallovatkaimella.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vähitellen rasvaseokseen hyvin sekoitellen -> tasainen taikina.

Rouhi suklaa (kannattaa jättää ihan isoksi rouheeksi) ja lisää se taikinan joukkoon.

Jaa taikina muffinssivuokiin (minulla oli foliovuokia, joten niissä kestää muoto ihan tavallisella pellillä paistettaessa...paperivuokiin kannattaa käyttää muffinssipeltiä, jos vaan sellaisen omistaa) ja paista muffinssit uunissa 180-200 asteessa noin 20 minuuttia uunin keskiosassa. Kokeile kypsyyttä tikulla.  Varo paistamasta turhan kuiviksi

Minä kokeilin muffinssien kypsyyttä ekan kerran 17 min jälkeen ja vähän vielä tikkuun tarttui...... toisen kerran kokeilin niiden paistuttua 22 min. eikä yhtään kauempaa olis voineet olla, muutoin olis tullu turhan kuivia.

CIMG2876-normal.jpg

Me syömme nämä ilman koristeluja....toki viimeistellympiä olisivat jos esim sulatettua suklaata pursottelisi päälle...tai suklaakermavaahtoa ja mansikoita....ei varmaan olis paha yhdistelmä sekään. Tykkäsin tästä ohjeesta paljon, joten taatusti tätä tulee käytettyä uudemmankin kerran.