CIMG0943-001-normal.jpg

4½ tuntia uunissa hautuneen kuuman lihan lisäksi rieskoihin kääriytyi jääsalaattia, jalopenoviipaleita, maustekurkkukuutioita ja chilikastiketta.

 

CIMG0937-normal.jpg

Nyhtöpossua/riivittyä possua

n. 1½ kg pala viljapossun uunilihaa

Pintaan mausteet; reilusti chilikastiketta (oli mietoa), valkosipulia 3 pulleaa kynttä, paprikajauhetta 1½ tl, mustapippuria rouheena 1½ tl, fariinisokeria 2 rkl, soijakastiketta 1 rkl ja suolaa n. 1½ tl

Hieroin lihan pintaan mausteet joka puolelle ja kypsensin lihaa ensin n.150 asteisessa uunissa tunnin. Sitten laitoin lorauksen vettä vuokaan ja jatkoin kypsentämista n. 130-140 asteisessa uunissa 3½ tuntia vuoka foliolla peitettynä.... eli yhteensä liha kypsyi 4½ tuntia. Sitten vaan riivin lihan haarukalla säikeiseksi, pois lähti kamarapalat ja pieni luun pätkä mikä lihassa oli. Vuoan pohjalla oleva maukas liemi maustoi revityn lihan riittävästi, vaikka olin varannut kaupan barbequesoosia laitettavaksi lisämauksi.... no, se jää käytettäväksi muuhun.

CIMG0942-001-normal.jpg

Kööröt kääräisin paperisiin eväspusseihin (lyhensin niitä leikkaamalla puolet pois korkeudesta) ja eikun vaan suuta kohti....