CIMG3029-normal.jpg

Koko ruoka valmistuu uunissa samassa astiassa....

Täytetyt broilerin ohutleikkeet riisi-kasvispedillä

Lihat

3 kpl (=430 g) broilerin ohutleikkeitä (tms mihin saa leikattua taskun)

3 kpl aurinkokuivattua tomaattia

n. 1 dl salaattijuustokuutioita murennettuna (tai oikeaa fetaa)

suolaa, paprikajauhetta, currya ja mustapippuria myllystä

Riisi-kasvispeti

2 dl pitkäjyväistä riisiä

2 dl ruokakermaa (tai vettä tämäkin määrä, jos et halua laittaa kermaa pehmentämään makua)

n. 5 dl vettä  (laitoin aluksi 4 dl, vaan jouduin loppupuolella kypsentämistä lisäämään nestettä....en tykkää että tällainen ruoka on kuivaa)

suolaa (pikkasen vajaa tl)

mustapippurirouhetta myllystä

paprikajauhetta (pikkasen vajaa tl)

250 g pss pakastekasviksia (käytin herne-maissi-porkkanaseosta)

(pinnalle kypsään ruokaan sipulin vihreitä varsia hienonnettuna)

Mittaa riisi-kasvispetiin tulevat ainekset uunivuokaan (muut mutta älä laita vielä pakastekasviksia), sekoita ja laita n.200 asteiseen uuniin kypsymään lihojen esivalmistelun ajaksi.

Leikkaa lioihin sivusta tasku terävällä veitsellä ....mahdollisimman iso aukko täytettä varten. Laita taskuun aurinkokuivattu tomaatti (en edes paloitellut) ja salaatti tai fetajuustoa palana/murennettuna. Mausta pinta molemmin puolin....huomio, että joissakin lihoissa on jo suolaa....kuten noissa mitä minä käytin. Minä en pruukkaa sulkea tällaisiakaan lihoja tikuilla yms ja ihan hyvin pysyvät kiinni. Ruskista lihojen pinnat paistinpannulla tilkassa rasvaa.... ekaksi kannattaa laittaa se pulleampi päälle päin tuleva pinta paistumaan. Lihojen kääntäminen onnistuu hyvin, kun teet sen varovaisesti.

Riisi on kypsynyt tämän aikaa uunissa.... lisää nyt vuokaan pakastekasvikset ja lihat päällimmäiseksi. Jatka ruoan kypsentämistä kunnes ruoka on kypsää. Minulla kypsentämiseen meni uunissa kaiken kaikkiaan noin 40 min ....lopussa hieman pinenesin lämpöä. Tarkista lihojen kypsyys keskiosasta joko mittarilla tai tekemällä viilto ja katsomalla että näyttää kypsältä...liha on valkoista. Tsellaa myös riisi-kasvisseosta ja lisää siihen vettä tarpeen mukaan kypsymisen aikana.

HUOM! lihoja voisi olla neljäkin (siis ruoka neljälle syöjälle) suhteessa tuohon riisi-kasvispetiin,  jos syöjät ovat pikkuruokaisia.

CIMG3024-normal.jpg

 

CIMG3039-001-normal.jpg

Kypsää oli, mutta silti vielä oikein mehevää.