1911879.jpg

Pienet puolukkapiirakat; Näihin ihaniin pikkupiirakoihin tarvitaan ihan tavallisia hyvin kohonneita pikkupullia. Lasilla tms painetaan syvennys keskelle + sitä kannattaa laajentaa, jotta täyte pysyy piirakoissa. Haarukalla pistetään muutama  reikä pohjaosaan, reunat voidellaan munalla, täyte laitetaan keskelle ja vielä raesokereita reunoille....jos haluaa. Täytteenä näissä on pakastepuolukoita survottuna ( kukkura keittolusikallinen /piirakka) + sokeria + siivilöityä perunajauhoja. Täytettä kannattaa maistella ja se saa tuntua aika makealta tässä vaiheessa...kypsyessään maku mietonee. Piirakat paistetaan n. 200 asteessa n. 15 min. Kypsyvät nopeasti, mikäli pohja on painettu noinkin ohueksi mitä minulla.

Nämä on meillä harvoin tehtyä herkkua. Päällys ei ole liian hapan meidän makuume. Tokihan puolukan sekaan voi sekoittaa muita marjoja TAI OMENAA IHAN PIENINÄ KUUTIOINA, niin tulee miedompaa. Kokeilkaa!