IMG_20210730_115330.jpg

Toissa viikon perjantaina saatiin siskon porukat pitkästä aikaa meille kyläilemään. Tulopäivänä syödään usein jotain keittoa, kun se on helppo lämmittää/pitää lämpimänä, jos ei tuloaika aina niin pidäkkään paikkaansa.

5 litran kattilallinen jauheliha-pekoni keittoa

1,8 litraa vettä (lisää tarpeen mukaan)

2- 3 lihafondia

paprikajauhetta, soijakastiketta, suolaa, mustapippuria, valkosipulia

1½ kg perunoita -> kuori ja lohko pieniksi ja huuhtele lohkot hyvin

600 g pakastekeittojuureksia

---------------------------------------------

400 g naudan jauhelihaa (minulla 10%)

3 oikein isoa sipulia hienonnettuna

4 pulleaa valkosipulin kynttä raastettuna

2 x 170 g pkt pekonisiivuja -> saksi pienemmiksi paloiksi

----------------------------------------------

(lehtikaalia, pakastettua pari kourallista ilman lehtiruoteja)

persiljaa

sipulin vihreitä varsia hienonnettuna (minä käytän saksia)

IMG_20210730_115134.jpg

Nuo vihreät höytyvät ovat siis lehtikaalia. Eihän sitä mikään pakko tähänkään keittoon ole laittaa, vaan kun sitä on paljon käytettäväksi, niin ujutan sitä ihan tavisruokiin tekemättä siitä numeroa. Hyvin on onnistunut "huiputus" tähän asti. Nytkään ei kukaan kysellyt, että mitä noi on.

IMG_20210730_115318.jpg

Vieraat olivat jo niin lähellä Oulaisia, että ooteltiin heidät ja syötiin koko porukka yhtä aikaa. Hyvin näytti keitto kaikille maistuvan. Paras kiitos ruoanlaittajalle.