1212673.jpg

Rapsakka käärötorttu ananastäytteellä

Pohja

4 munan käärötorttu ( 4 munaa + 1½ dl sokeria + 1 dl vehnäj. + ½ dl perunanaj. + 1 tl leivinjauhetta)

Ananastäyte

1 muna

2 dl kevytkermaa (tai maitoa)

2 tlk (a 227/145 g ) ananasmurskaa liemineen

3 rkl maissitärkkelystä ( minä jouduin suurustamaan täytettä lisää, joten kannattaa laittaa 1 rkl enemmän)

½ dl sokeria ( jos tykkäät makeasta, laita enemmän)

2 tl vanilliinisokeria

-> kaikki ainekset kattilaan ja saostetaan kiisseliksi koko ajan pohjaa myöten sekoittaen kunnes kiehahtaa, maku kannattaa tarkistaa tässä vaiheessa ja sitten kisseli jäähdytetään

Valmistaminen

- tee pohja jäähtymään

- tee kiisseli jäähtymään

- paahda mantelilastut

- levitä jäähtyneestä täytteestä vähän yli puolet jäähtyneelle käärötorttulevylle ja rullaa käärötortuksi

- levitä loppu täyte käärötortun pinnalle

- ripottele runsaasti ( vähintään 50 g pussi) paahdettuja mantelilastuja käärötortun pinnalle

1212671.jpg

Mantelilastut voidaan paahtaa joko paistinpannulla tai uunissa... itse tykkään paahtaa ne uunissa.... laita mantelilastut leivinpaperin päälle pellille tai vuokaan ja n. 200 asteiseen uuniin keskitasoon kunnes ruskistuvat.... VARO, PALAVAT ERITTÄIN HELPOSTI ( palanut manteli maistuu todella pahalle)... vahtaa vieressä... aikaa mene muutamasta minuutista reiluun 5 minuuttiin.... jäähdytä lastut... sinäkin aikana vielä väri syvenee...

1212678.jpg

... seuraavan kerran kun teen tätä rapsakkaa käärötorttua ananastäytteellä laitan täytteeseen muutaman tipan sitruunanmehua antamaan täytteelle hieman kirpakkuutta, potkua.....

.... tällä ohjeella tehty käärötorttu ei ole makeaa... meille makeus riitti, mutta jos olet makean perso niin laita täytteeseen enemmän sokeria....