IMG_20210726_161450.jpg

Tämän piirakan halusin pitää hyvin simppelinä, ei edes muruseosta päälle, puhumatakaan rahka- tai kermaviiliseoksista. Oman pihan marjoista tehty. Punaherukat eivät vielä meillä ole ihan kypsiä, vaan valikoiden tähän keräsin muutaman desillisen.

Punaisten marjojen piirakka

(piirakkavuoallinen, halkaisija noin 28 cm)

Taikina

2 munaa

2 dl sokeria

100 g sulatettua voita

2 dl kermaa (laitoin ruokakermaa)

1 tl leivinjauhetta

ripsaus suolaa

4 dl vehnäjauhoja

Päälle

3 - 4 dl punaisia marjoja (minulla oli vadelmia, punaherukoita ja lohkottuja mansikoita)

Pinnalle sokeria oman maun mukaan (laitoin noin 1½ rkl)

Valmistusohje

Kuumenna uuni vähän alle 200 asteeseen.

Sekoita pohjan aineet keskenään tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan (minä laitoin vuokaan rypistetyn leivinpaperin, en siis voidellut).

Ripottele marjat pohjan päälle, myös ihan reunoille.

 Ripottele sokeri pinnalle.

Nosta piirakka uuniin tasalämmölle 25-35 min ajaksi. Tarkkaile kypsymistä 25 min jälkeen. 

(Minulla piirakka paistui suurimman osan ajasta alimmalla tasolla, jotta pohjakin ehtii paistua. Noin 20 min kuluttua nostin piirakkavuoan ylemmäksi saamaan hieman enemmän pintaväriä)

Kokeile piirakan kypsyys piirakan keskeltä puutikulla. Kun tikkuun ei tartu enää taikinaa, on piirakka kypsää. Liian kuivaksikaan ei kannata paistaa.

IMG_20210726_145908.jpg

IMG_20210726_154012.jpg

Pohja on tässä oikeinkin mieleinen, vaikkei muuten verrattuna ulkonäöllisesti moneen muuhun piirakkaan kovin hyvin sijoittuisikaan. Seuraavaksi teen tällä pohjalla mustikkapiirakan. Josko sen verran mustikoita saisi kerättyä.

IMG_20210726_161530.jpg

Me söimme jälleen kerran piirakkaa ihan tällaisenaan, vaan eihän palanen jätskiä, loraus vanilja/karamellikastiketta tai kermavaantoturaus tätäkään piirakkaa huonontaisi.