CIMG6943.jpg

Kauralastu/kaurakeksi ohjeita löytyy blogini pikkuleipäkategoriasta, vaan halusin kokeilla jotain minulle uutta ohjetta. Netin syövereitä selaillessa huomasin monissa ohjeissa olevan aikakin samanlaiset ainesuhteet. Päädyin kokeilemaan täältä otettua ohjetta.

Kauralastut/kaurakeksit

(70-80 kpl)

150 g voita
6 dl kaurahiutaleita
3 tl leivinjauhetta
3 dl sokeria
3 rkl vehnäjauhoja
3 isoa kananmunaa

Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
Lisää kuiviin aineisiin hiukan jäähtynyt voi ja kananmunat ja  sekoita taikina hyvin sekaisin....ihan lusikka tai muu sellainen riittää välineeksi.
Tee pellille tasakokoisia kokkareita kahden tee/kahvilusikan avulla. Jätä reilusti väliä, sillä keksit leviävät paljon uunissa. Minä paistoin ekalla pellillä vaan 6 pikkuleipää, jotta näin kuinka paljon ne leviävät ja kuinka isoja olenkaan tekemässä...ihan liian isoja tuli alussa.
Paista pikkuleivät pellillä (laita kaksinkertainen leivinpaperi, etteivät tummu liikaa reunoista) vähän alle 200 asteisessa uunissa kullan ruskeiksi. Aikaa menee  5-8 minuuttia uunista ja pikkuleipien koosta riippuen. Vahtaa pikkuleipien paistimista, sillä ne kärvähtävät aika nopsaan. Toki kunnon paistopinta pitää olla, jotta pikkuleivistä tulee rapsakoista. Jäähdytä pikkuleivät tasaisella alustalla....ei sa tietenkään pinota päällekkäin lämpiminä. Pakkaa pikkuleivät esim peltirasiaan. Tällä ohjeella tehdyt pikkuleivät säilyvät rapsakkaina pidemmänkin ajan.

CIMG6960.jpg

Aluksi tein vähän turhankin isoja lastuja, vaan sitten pienensin kokoa. Kaikkiaan tein tuosta taikinamäärästä 75 pikkuleipää/lastua/keksiä.

CIMG6964.jpg

Ovat ihanan rapeita .... tykkään paistaa nämä kunnolla ruskeiksi, jotta makuakin tulee enemmän. Polttaa ei kuiteskaan saa.

CIMG6954.jpg

Tässä näkyy hyvin miten pitsisiä kauralastuista tuli ja ihanan rapsakoitakin ovat ja ovat pysyneetkin rapeina peltipurkkiin pakattuna.

CIMG6971.jpg

Vietiin näitä kyläpaikkaankin viemisinä...