Bloggaajia moitiskellaan aina joskus siitä että näköslle laitetaan vaan onnistuneita (ainakin omasta mielestä) tuotoksia, kattauksia yms....

Tässä yksi ei niin täydellisesti onnistunut leivonnainen.... OHJE ON HYVÄ, minä vaan en osannut laskea neljään....

CIMG8347-001-normal.jpg

Samantapaisella ohjeella olen tehnyt aikaisemmin mm raparperipiirakkaa ja ihan vaan sitruunarahkaversiota...Ohje on varmasti kaikille leipureille tuttu... minä otin ohjeen Leena-muori leipoo blogista (käykääs kurkkaamassa onnistunut piirakka)

Ananas-jogurttiversioisena ohje löytyy blogistani täältä.

Käyttämäni lasi on 2 dl vetoinen....joten ohje on helppo muutettava dl. Itse tykkään vaan näistä vanhoista lasillinen ohjeista...olevinaan nopeampaakin mitäta ainekset.

Mustikka-jogurttipiirakka

(50 cm uunin pellille passeli ohje)
Taikina
250 g sulaa rasvaa
2 lasillista sokeria
4 lasillista vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
1 lasillinen piimää
2 munaa

Jogurttiseos päälle
4 dl vaniljajogurttia (tai rahkaa tai kermaviiliä)
3/4 dl sokeria (jos laitat maustamatonta rahkaa tai kermaviiliä, laita vähän enemmän)
2 munaa
1 rkl vaniljasokeria


Lisäksi tarvitaan

6-7 dl mustikoita (tai muuta makua antavaa esim. raparperiversio, mansikkaversio ja ovat ihania.... niin ja puolukkaversiona olen kans tehnyt ja hyvää oli)


Sekoita sula rasva, sokeri, jauhot, leivinjauhe ja sooda murumaiseksi. Ota yksi lasillinen murua erilleen. Lisää muruseokseen piimä ja munat. Sekoita taikinaksi ja levitä leivinpaperin päälle ( laitan edelleenkin 2 paperia päällekkäin, ettei pohja tummu liikaa) pellille. Levitä päälle mustikat. Sekoita jogurttiseoksen ainekset sekaisin ja kaada mustikoiden päälle. Levitä erilleen otetut murut piirakan päälle ja paista piirakkaa vähän alle 200 asteisen uunin keskitasolla 30-35 minuuttia.... tarkista tikulla että piiras on keskeltäkin kypsä. Kuiva tikku = kypsä piirakka.

 

CIMG8340-normal.jpg

Ihmettelin uunissa miksi piirakkani käyttäytyy hieman omituisesti.... ohje on tuttu ja monesti käytetty.... kunnes sitten hoksasin laskeneeni jauholasilliset väärin... tällainen tulee piirakasta, kun laittaa vaan 3 lasillista jauhoja 4 sijasta....ei mene aina kaikki niinkuin Strömssöössä....

Onneksi piirakka kuitenkin suostui kypsymään, vaan jogurttiseos hulahti paikoittain taikinaan.... pääasia että piirakan pystyy syömään.... tai oikeastaan suurin osa on jo tuhottu.

 

 

CIMG8349-001-normal.jpg

Mitä opimme tästä... ei saa samalla hölöttää vieraiden kanssa, kun mittaa aineksia leivonnaisiin.