Italialaista vihannessuokaleipää Pirkan ohjeella olen tehnyt usein. Tällä kertaa tein sinihomejuusto lisäyksellä. Tuli kaksin verroin parempaa

Täältä löydät aikaisemman postauksen tavallisesta ( = ei sinihomejuustoa) versiosta....

Italialainen vihannesvuokaleipä sinihomejuusto lisäyksellä

   

 

 
Leipätaikina:
1/2 ps (à 200 g) sipulikuutioita (pakaste)
2 rkl öljyä
n. 20 g hiivaa
1 dl vettä
1/2 tl suolaa
2 dl vehnäjauhoja
n. 2 dl hiivaleipäjauhoja
 
 Täyte:
½ - 1 paprikaa
1/2 (200 g) kesäkurpitsaa
1 rkl öljyä
10-12 kirsikkatomaattia ( tai tomaattilohkoja)
1 tl oreganoa
1/2 tl suolaa

1 dl

1 dl

Emmental-mozzarellajuustoraastetta

sinihomejuustoa murustettuna

1. Kuullota sipulit öljyssä. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, kuullotetut sipulit ja vehnäjauhot. Alusta hiivaleipäjauhot taikinaan vähitellen. Taikina saa olla pehmeää. Kohota taikinaa liinalla peitettynä lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia.

2. Suikaloi täytettä varten paprika ja kesäkurpitsa. Ruskista kesäkurpitsasuikaleet kevyesti öljyssä. Halkaise kirsikkatomaatit tai mikäli käytät tavallisia tomaatteja, lohko ne.

3. Voitele öljyllä irtopohjavuoka (halkaisija 24 cm) ja taputtele taikina sen pohjalle mahdollisimman tasaisesti. Levitä taikinan päälle vihannekset ja ripottele väliin oreganoa ja suolaa. Peitä pinta juustoraasteella. Peitä vuoka leivinliinalla ja kohota noin 10 minuuttia.

4. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 15 minuuttia ja hieman ylempänä vielä n.5 minuuttia, jotta pinta saa kauniin värin.

5. Jäähdytä hetkinen ja leikkaa annospaloiksi ( tulee 8 isoa palaa)