CIMG7245.jpg

Tähän mennessä nämä ovat olleet kesän mureimmat naudanlihapihvit. Lihana naudan entrecote (eli välikyljys). Liha ostettu palana mistä leikkasin paksut pihvit.... noin 200 g aina yhden paino. Maustamis- ja kypsentämisohjeita on varmaan niin monta, kuin on tekijääkin. Me laitoimme pihvien pintaan molemmin puolin jo ennen grillaamista pikkasen öljyä ja ripsottelimme suolaa, paprikajauhetta ja reilusti isoa pippurirouhetta suoraan myllystä. Lihat maustuivat huoneenlämmössä lähes tunnin verran ja sitten kanssasyöjä grillasi ne. Meillä lihan pitää olla kypsää, vaan jokainen kypsentäköön pihvinsä semmoiseksi kuin haluaa. Meillä lihat vielä vetäytyivät folioon käärittynä hetkisen sammutetun kaasugrillin yläritilällä. Kypsyys oli meille passeli ja liha oli silti vielä oikein mehevää.

CIMG7227-001.jpg     CIMG7237-001.jpg

Pintaan pihveihin laitettiin vaan tilkka öljyä, suolaa, paprikajauhetta ja reilusti mustapippuria myllystä

CIMG7239.jpg

Entrecote-pihvit kääräistiin folioon ja annettiin niiden vetäytyä hetkinen.

CIMG7242-001.jpg

Lahjaksi saadut lihaveitset ovat olleet jo monta kertaa käytössä.

CIMG7229-001.jpg

Me söimme pihvit  jälleen ihan vaan salaatin kera. Salaatissa on paria sorttia vihersalaattia, kurkkua, persikkaa, viinirypäleitä, vesimelonia, salaattijuustoa, punasipulia ja jalapenoja