No niin, nyt toimii Vuodatus taas. Eilen aamupäivästä lähtien oli taas poissa käytöstä kokonaan. Mukava yllätys oli nyt aamulla todeta, että toimii taas ainakin jollakin tapaa.
Lasagne lukeutuu meillä suosikkiruokiimme. Vaikkei niitä kauneimpia ruokia olekkaan, jos ei siitä leikkaa säntillistä palaa tai tee sitä annosastioihin. Nyt oli tarkoitus tehä broilerilasagnea, mutta se muuntuikin toiveesta jauhelihalasagneksi. Tämä lasagnen tuorejuustoversio on ollut jo kauan kokeiltavien ruokien listalla. Nopeatekoinen ja meistä oli ihan maukaskin, joten ehottomasti tehään uudemmankin kerran.
Muutamia ohjeita kattelin netistä ja ohjenuoraksi otin tämän ohjeen, mutta muutin sitä niin paljon, että kirjoitin ohjeen omalle käsialalleni tännekkin muistiin.
Minä tein lasagnen valmiiksi ja syöntia edeltävänä iltana. Heti sen valmistuttua olivat maistelijat pyytämättä jonossa ja todettiin kumpikin tämän olevan ihan meidän ruoka.
Tälleen valmistui meidän lasagnemme yhdellä tuorejuustokastikkeella.
Helppo jauheliha-tuorejuustolasagne
(meillä tästä tulee 5-6 annosta lisäkesalaatin kanssa syödessä)
Kastike
400 g jauhelihaa (minulla naudan 10%)
1 oikein iso keltasipuli hienonnettuna
400 g tomaattimurskaa
200 g chili-paprikatuorejuustoa (alkuperäisessä ohjeessa basilikatuorejuustoa)
noin 4 dl vettä
2 dl ruokakermaa (tai maitokin käy)
suolaa (laitoin vähän vajaa tl ja oli meille sopiva ohjeen nestemäärillä)
kuivattua basilikaa ja oreganoa (laitoin kumpaakin tl)
valkosipulia (laitoin 3 pientä kynttä raastettuna)
mustapippuria oman maun mukaan
(lihaliemikuutio, ei välttämätön, minä laitoin)
----------
3 dl (=150 g) juustoraastetta
----------
14 kpl lasagnelevyjä (alkuperäisessä ohjeessa vaan 10 kpl, mutta meille olis tullu turhan lihaisaa tällä määrällä)
Valmistaminen
Ruskista jauheliha ja hienonnettu sipuli paistinpannulla. Lisää kaikki muut kastikkeen ainekset ja anna kastikkeen kiehua 5 min. Tarkista kastikkeen maku. Minulla kastike mahtui just ja just valmistumaan paistinpannulle.
Kokoa lasagne uunivuokaan. Laita pohjalle vähän kastiketta ja siihen päälle lasagnelevyjä (niitä voi käsin paloitellakin pienemmiksi vuoan muodosta riippuen), kastiketta ja juustoraastetta. Jätä kastiketta päällimmäiseksi + juustoa. Vuoan koosta riippuen tulee kerroksia 3-4.
(Nestettä pitäisi vuoassa olla niin että kuivat lasagnelevyt reilusti peittyvät. Minä jouduin vieläkin lisäämään ruokaan nestettä, vaikka olin jo sitä lisännytkin alkuperäiseen ohjeeseen verrattuna. Käyttämäni nestemäärät on mainittu ohjeessa.
Kypsennä lasagnea (vähän yli ) 175 asteisessa uunissa 50 -60 min. Anna lasagnen tekeentyä vähän aikaa ennen syöntiä.
(Me viivyttiin lenkillä vähän turhan kauan, joten lasagne meni vähän turhankin tummaksi, mutta hyvää oli siltikin. Lisäsin vuokaan ylimääräistä maitoa, niin lasaagnelevyt imaisivat ne itseensä ja taas oli ruoka ihan mehevää)
Lasagnen kokoamisvaihe.
Minulla ruoka oli tämän näköistä mennessään uuniin. Tässä on liian vähän nerstettä makuumme, joten lisäsin sitä lopussa. Lisättävä neste voi olla ruoan mausteisuudesta riippuen ihan vaan vettä, maitoa tai ruokakermaa. Ohjeessani on se nestemäärä ilmoitettuna, minkä laitan ens kerralla heti alussa. Toki lasagnen pehmeys/mehevyys on myös makuaasia. Me ei tykätä kauheen kuivasta. Toki paistokin vaikuttaa mehevyyteen.
Juu, lenkillä viivyttään vähän liian kauan ja olisko uunin lämpökin vähän muuttunut, kun meni pikkasen tummaksi. Lisäsin tähän maitoa nesteeksi ja annoin olla hetken uunin jälkilämmössä folion alla, niin mehevöityi kyllä.
Lasagneen voi lämmitysvaiheessakin laittaa nestettä lisää, jos sen katsoo tarpeelliseksi. Kun tähän lasagneen ei tule jauholla suurustettua kastiketta, tuntui tämä meistä olevinaan vähän kevyemmältä versiolta.
Kommentit