CIMG4284.jpg

Jos jotain on ikävä vuosikymmenien takaa, niin se on oman äidin tekemä ohrarieska. Siis se limppumainen, oikea rieska.

Tällaista ohravoittoista leipää teen silloin tällöin, mutta eihän nämä oo lähelläkään sitä makumuistoa, mikä on äidin tekemistä leivistä mielessä. Äiti paistoi leivät oikeassa leivinuunissa.

CIMG4279.jpg

Ihan syötävää leipää kuiteskin tein hiivaleivän perusohjeella eli 1 litra lämmintä vettä + 50 g tuorehiivaa + hieman kukkura 1 rkl suolaa + hiivaleipäjauhoja, vehnäjauhoja ja rouheistä sämpyläjauhoja vähemmän ja enemmän ohrajauhoja.

Kohonneesta taikinasta oli tarkoitus tehdä muutama iso leipä, mutta tulikin pikahälytys ylivieskaan hammaslääkäriin, joten tein osan taikinasta pieniksi leipäsiksi kuvan mukaisesti ja muutaman pienehkön leivän. Hyvän kohotuksen jälkeen pistelin leivät ja leipäset ja paistoin 225 asteisessa uunissa. Kaikki laitoin liinan alle pehmenemään.

CIMG4288.jpg

CIMG4282.jpg

Kotiuduttuani kävin jakelemassa muutamalla ystäväperheelle näitä maistiaisiksi ja osa syötiin ihan ite.