Kovin usein ei olla lähiaikoina oikein millään makealla herkuteltu, vaan eräänä viikonloppuna iski himo paistaa amerikkalaisia pannukakkuja... niitä sitten syötiin vaahterasiirapin ja ihanien kotimaisten vadelmien kera

Ohjeen otin jostain netin syöverestä.... lähinnä nesteessä ja taikinan vatkaamisessa oli eroja eri ohjeiden suhteen. Missä on nesteenä kermaviili, missä maitoa missä piimää... missä vatkataan munat ja toisessa taas käsketään ainekset vaan sekoittaa....minä otin tällä kertaa helpoimman ei vatkattavan ohjeen.

Amerikkalaiset pannukakut

2½ dl maitoa

2 rkl rasvasulaa

1 muna

2½ dl vehnäjauhoja

1 rkl sokeria

1 rkl leivinjauhetta ( laitoin ihan pikkasen vajaan)

½ tl suolaa

paistamiseen rasvaa

lisäkkeeksi jotain makeaa esim vaahterasiirappia, hunajaa yms...

Sekoita maito, rasva ja munat sekaisin ja lisää kaikki muut ainekset hyvin sekoittaen. Paista rasvassa halutun kokoisiksi pannukakuiksi riittävän miedolla lämmöllä, jotta ehtivät kypsyä sisältäkin. Tarjoa lisänä esim. vaahterasiirappia/hunajaa + jotain muutakin ( vaikkei se periamerikkaiseen tapaan taida kuuluakkaan).

Minä pruuttasin vaahterasiirappia isojen pannukakkujen väliinkin....

 

Minä tein oikein uhalla isoja pannukakkuja...yllä olevalla ohjeella tehden yksinkertaisella ohjeella tuli 5 teflonpannun kokoista pannukakkua. Ihan hyvin onnistuu kääntäminen lastalla, kun vaan malttaa paistaa riittävän miedolla lämmöllä.