Aika ajoin broilerikeittoa tulee tehtyä turhankin usein, ainakin jos kanssasyöjältä kysyttäisiin. Minähän voisin popsia sitä vaikka pari kertaa viikossa....

Tällä kertaa mentiin tällaisella ohjeella mikä muotoutui kaappien sisällön mukaan mm. riisin laitoin keitettynä sekaan, koska sitä oli edelliseltä aterialta jäänyt just sopivasti tai olisinkohan minä jossain alitajunnassa ennakoinut broilerikeiton tekoa, tuskinpa vaan....sillä lihoja jääkaapista ottaessani en vielä tiennyt mitä ruokaa teen... lupasin vaan että ruoka on ihan kohta valmista

Broilerikeitto

8-9 dl vettä

1 kanaliemikuutio (tai lihaliemi-)

3 kpl broilerin maustamatonta ohutleikettä -> leikkaa pieniksi suikaleiksi tai kuutioiksi

öljyä paistamiseen muutama rkl

1 iso keltasipuli -> leikaa lohkoiksi

2 valkosipulin kynttä -> viipaloi

250 g pss pakastekasvissuikaleita

300 g ( =1 pieni) kesäkurpitsa -> kuutioi

1 pieni punainen paprika -> suikaloi

3 dl keitettyä pitkäjyväistä riisiä ( tai raakaa n.1 dl)

3 dl laktoositonta ruokakermaa

2 dl vihreitä pakasteherneitä

aromatseosta (laitoin reilun tl)

suolaa ( laitoin reilun tl)

paprikajauhetta ( n.1½ tl)

currya (n.1½ tl)

pitsamaustetta ( n. 2 tl)

ruohosipulia (kuivattua n.1 rkl)

persiljaa (kuivattua 1 rkl)

 

Laita vesi + mausteet kattilaan kiehumaan. Ruskista lihat paistinpannulla yhdessä sipulien kanssa, lisää pannulle paprikajauhetta + curryä ja anna lihojen muhia hetken ja kippaa seos sitten kattilaan liemen sekaan. Mikäli käytät raakaa riisiä, lisää sekin kattilaan kypsymään..... minä käytin kypsää riisiä ja laitoin sen vasta kypsentämisen lopussa. Pehmennä pannulla kesäkurpitsa ja paprika. Kypsennä lihoja (ja riisiä) n. 15 minuutia ja laita sitten kaikki muut ainekset kattilaan ja kuumenna keitto kiehuvaksi. Hauduta vielä tarpeen mukaan 5-10 minuuttia. Tarkista keiton maku ja sakeus.

Kuinka monelle piisaa... riippuu syöjien nälän suuruudesta....kuvan mukaisis lautasellisia (ei ole kovin iso) tästä annoksesta tulee 5 ja santsivaraa ei ole yhtään.

Onneksi tätä jäi vielä, niin saa huomennakin töiden jälkeen herkutella lautasellisella kuumaa soppaa.