Koko piirakka syötiin sunnuntaina kahvipöydän suolaisena tarjottavana täytekakun lisäksi.
Kinkkupiirakka juustotaikinapohjalla
Pohja:
150 g rasvaa
2½ dl vehnäjauhoja
1 dl (voimakasta) juustoraastetta
3 rkl vettä, kermaa tms.
Täyte:
200 g savukinkkua kuutioina/suikaleina
1 pieni prk herkkusieniviipaleita ( valuta liemi pois ja leikkaa sieniä saksilla purkissa vähän pienemmiksi)
½ pientä prk säilykeananasta pieninä palasina (enemmänkin voi laittaa, minua mies varoitteli etten laittaisi liikaa ananasta)
2 dl kermaviiliä
½ dl maitoa
2 munaa
2 dl juustoraastetta
½ tl paprikajauhetta
½ tl aromisuolaa
½ tl suolaa
muutama kierros mustapippuria myllystä
Nypi kova rasva, jauhot ja juustoraaste ryynimäiseksi sormin ja lisää neste ja sekoita taikinaksi. Taputtele taikina voideltuun (minä laitoin myös korppujauhoja) piirakkavuokaan, pohjalle ja reunoille. Levitä pohjalle kinkkukuutiot, ananakset ja herkkusienet. Sekoita muut täyteainekset sekaisin ja kaada täytteiden päälle tasaisesti. Paista piirakkaa tavallisen uunin alimmalla ritilällä 175(-200) asteen lämmössä kunnes se on kypsää...eli 30-40 min.
Piirakka uuniin menossa...ohjeessa mainituilla maustemäärillä tulee aika mietoa piirakkaa..meille mausteet kyllä piisasivat.
Kommentit