CIMG5211.jpg

Kaikki jotka olette blogiani seuranneet, tiedätte heikkouteni kaikenlaisiin suolaisiin hyrriin/kiekkoihin/kierteisiin. Lähes aina on meillä pakastimessa jemmassa jotain hyrriä. Vuosia sitten tuli hyrrät tehtyä itse tehdystä rahkavoitaikinasta, vaan nyt aika usein pohjaksi päätyy hiivalla kohotettava kevyempi taikina. Tokihan rahkavoitaikina edelleenkin maistuu...

Suolaiset piirakat kategoriast löytyy ohjeita monenmoisiin hyrriin....tällä kertaa kokeilin tällaisia muffinssipellillä paistettavia. Tokihan nämä voi ilman peltiäkin tehdä, leviävät vaan vähän enmmän.

Minä teen näitäkin yleensä isomman määrän kerralla, vaan laitan tähän ohjeen millä tulee 12-15 kpl.... eivät ole silloin kovin isoja.

Lohihyrrät/kierteet

Pohjataikina:

1½ dl vettä

15 g tuoretta hiivaa

½ tl suolaa

3-4 dl vehnäjauhoja (käytin durumia, vaan ihan tavallinen (vehnä)jauhokin käy)

3 rkl öljyä (tai muuta sulatettua rasvaa)

Täyte:

150 - 200 g maustettua tuorejuustoa (käytin nyt ruohosipuliversiota, mutta melkein mikä vaan käy)

savulohta (mulla oli noin 300 g perkaamaton pala)

tilliä

sitruunapippuria

Voiteluun: 1 muna

Lisäksi tarvitset muffinssipellin ja paperisia muffinssivuokia

Tee ensin taikina kohoamaan. Liuota hiiva lämpimään veteen ja lisää sekaan suola, rasva ja alusta jauhoilla pehmeäksi hiivataikinaksi. Jätä taikina kohoamaan lämpimään paikkaan.

Perkaa savukala ja paloittele sormin pieniksi. Hienonna tilli, kuivattu tillikin käy ihan hyvin.

Kaulitse kohonnut taikina suorakaiteen malliseksi levyksi. levitä tuorejuustoa ihan reilusti pohjalle ja ripotele kalapalat tasaisesti levylle. Mausta tillillä ja sitruunapippurilla. (Halutessaan voi vielä ripotella juustoraastettakin....minä en näihin kalaversioihin yleensä laita) Rullaa levy napakaski rullaksi ja leikkaa kiekoiksi/hyrriksi ( noin 3 cm paksut) ja laita ne muffinssipellissä oleviin paperivuokiin leikkauspinta ylöspäin. Kohota hyrrät hyvin. Voitele munalla pinta ja paista 200-225 asteisessa uunissa kypsiksi.... minä tein hyrristä tarkoituksella aika pieniä,joten ne kypsyivät noin 15 min.

CIMG5204.jpg

Halutessaan näihinkin voisi vielä päälle laittaa juustoraastetta ennen paistoa. Minä teen yleensä kalaversion vain tuorejuustolla ja kinkkuversioon laitan tuorejuuston lisäksi myös tavallista juustoraastetta täytteeksi ja päällekkin.

CIMG5201.jpg

Minä tein hyrristä tarkoituksella aika pieniä, koska nämä tulivat kahvipöydän suolaiseksi tarjottavaksi. Tein kolminkertaisen ohjeen ja siitä tuli 46 kpl.

CIMG5197.jpg

Tässä hyrrät jo paistettuina...näkyy miten pieniä ovat. Vaan saaphan näistä helpolla tehtyä isompia niin halutessaan...