CIMG7157-normal.jpg

Uunissa kypsytetty porsaan ulkofile ja porkkanat

reilun kg painoinen pala porsaan ulkofilettä

suolaa

mustapippurirouhetta

paprikajauhetta

lihan ruskistamiseen voita + öljyä

Ota liha lämpenemään huoneenlämpöön vähintään ½ tuntia ennen kun rupeat laittamaan sitä.

Ruskista file paistinpannulla joka puolelta vähässä rasvassa. Nosta liha uunivuokaan rasvapuoli ylöspäin ja mausta se joka puolelta. Laita lihalämpömittari lihan keskiosaan. Kypsennä liha 150-175 asteisessa uunissa kunnes mittari näyttää 70-75 astetta....eli liha on siis läpikypsää. Peitä liha foliolla 15 minuutiksi ja leikkaa se sitten ohuiksi viipaleiksi.

Mikäli haluat kypsentää kasviksia/juureksia samassa vuoassa saman aikaisesti lihan kanssa, onnistuu sekin vallan mainiosti ja näin ollen tulee koko ateria samanaikaisesti.

Minä laitoin pitkulaisiksi paloiteltuja kuorittuja luomuporkkanoita ja isoja sipulilohkoja ja valkosipuliviipaleita + suolaa+ mustapippurirouhetta + hunajaa + öljylorauksen kypsymään samaan uunivuokaan lihan kanssa.

CIMG7161-normal.jpg

Liha oli oikein mureaa ja pehmeää, ei liian kuivaa.

Loppu liha syötiinkin kylmänä ohuina viipaleina ruisleipäviipaleiden päällä sinapilla höystettynä.