Uunissa kypsytetty porsaan ulkofile ja porkkanat
reilun kg painoinen pala porsaan ulkofilettä
suolaa
mustapippurirouhetta
paprikajauhetta
lihan ruskistamiseen voita + öljyä
Ota liha lämpenemään huoneenlämpöön vähintään ½ tuntia ennen kun rupeat laittamaan sitä.
Ruskista file paistinpannulla joka puolelta vähässä rasvassa. Nosta liha uunivuokaan rasvapuoli ylöspäin ja mausta se joka puolelta. Laita lihalämpömittari lihan keskiosaan. Kypsennä liha 150-175 asteisessa uunissa kunnes mittari näyttää 70-75 astetta....eli liha on siis läpikypsää. Peitä liha foliolla 15 minuutiksi ja leikkaa se sitten ohuiksi viipaleiksi.
Mikäli haluat kypsentää kasviksia/juureksia samassa vuoassa saman aikaisesti lihan kanssa, onnistuu sekin vallan mainiosti ja näin ollen tulee koko ateria samanaikaisesti.
Minä laitoin pitkulaisiksi paloiteltuja kuorittuja luomuporkkanoita ja isoja sipulilohkoja ja valkosipuliviipaleita + suolaa+ mustapippurirouhetta + hunajaa + öljylorauksen kypsymään samaan uunivuokaan lihan kanssa.
Liha oli oikein mureaa ja pehmeää, ei liian kuivaa.
Loppu liha syötiinkin kylmänä ohuina viipaleina ruisleipäviipaleiden päällä sinapilla höystettynä.
Kommentit