Viime viikolla ostin HalpaHallista broilerin koipireisiä kaksi pakkausta ja kypsensin ne uunissa ruokia vartea. Osasta lihoja valmistui keittoruoka tänään päivälenkin jälkeen. Juuressuikaleita olin ostanut pakastimeen valmiiksi tätä keittoa varten, vaan laitoin kuitenkin perunaakin lisäksi. Nesteenä on vesi, juutokerma ja maustamaton ruokakerma. Mausteita sai laittaa ihan reuilusti, että tuli makua. Kun lihat oli jo puhistettu, meni keiton tekemisessä aikaa 25 min.
Broilerikeitto (kanakeitto)
(valmista sakeaa keittoa noin 2 litraa)
7dl vettä
4 keskikokoista perunaa kuorittuna ja suikaloituna
1 iso keltasipuli hienonnettuna
1 kanaliemikuutio/fondi
paprikajauhetta, sitruunapippuria, currya, chicken taco mausteseosta, kuivattua oreganoa, ripsaus chiliä
1 oikein pullea valkosipulin kynsi raastettuna/hienonnettuna
1 – 1½ tl suolaa (laitoin isomman määrän)
2x180 g pss juuressuikaleita (pakaste Apetit)
1 keltainen suippopapika
1 punainen minisuippopaprika
1 prk juustokermaa (250 ml)
noin 2 dl maustamatonta ruokakermaa
250 g kypsää puhdistettua broileria (minulla oli uunissa paistettuja broilerin koipireisipaloja puhdistettuna)
valmiiseen keittoon paljon tuoretta persiljaa hienonnettuna
Valmistaminen
Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi. Lisää huuhdotut perunasuikaleet, sipulit ja kaikkia mausteita. Anna perunasuikaleiden kypsyä puolikypsiksi ja lisää sitten pakastejuuressuikaleet. Kypsennä 10 minuuttia ja lisää sitten keiton sekaan kermat, lihat ja paprikat. Anna keiton vielä hautua noin 10 min. Tarkista keiton liemen riittävyys omaan makuusi. tarvittaessa lisää vettä/kermaa. Lisää keittoon runsaasti hienonnettua tuoretta persiljaa ja tarkista vielä keiton maku.
Meillä minä tykkään ehottomasti enemmän tämän tyyppisistä keitoista mitä kanssasyöjä, vaan maistui tämä hällekkin.
Viikonlopulta jäi perunamuusia vähän, joten tein siitä pieniä peruna-ohrarieskoja keitolle leipäkaveriksi.
12 kpl pieniä peruna-ohrarieskoja
noin 3 dl perunamuusia, 1½ dl maitoa, 1 kananmuna, noin1 tl suolaa, 1½ dl vehnäjauhoja + lisäksi ohrajauhoja -> kunnes taikina löysää puuroa. Maistella kannattaa taikinasta suolaisuus. Leipomisessa käytin ohrajauhoja. Haarukalla pistelyn jälkeen paistoin rieskat kuumassa uunissa. Mulla se tarkoittaa uuni täysille 300 asteeseen ja kiertoilmatoiminnon laitan vielä päälle, vaikka paistankin vain yhden pellillisen kerralla. Kuvan pellillinen pikkurieskoja paistui 6 minuutissa uunin keskitasossa. Paiston jälkeen pinosin rieskat ja laitoin hetkiseksi liinan alle pehmenemään.
En aukaissut uuninluukkua keraakaan paiston aikana. Jos kääntäisin pellin uunissani kesken paiton, olis paistotulos vielä tasaisempi. Nyt en pitänyt sitä niin tarpeellisena. Todistusaineisto tuhottiin saman päivän aikana.
Yks rieska oli ihan pakko maistella heti kuumana ennen Daven kanssa päivälenkille lähtöä.
Kommentit