IMG_20210302_145826.jpg

Näitä herkullisia puolikuivatettuja pikkutomaatteja tulee tehtyä edelleenkin aika usein. Vuodelta 2012 on näistä vanha postaus blogissani.

Puolikuivatettuihin tomaatteihin tarvitaan: pikkutomaatteja, öljyä, mieleisiä mausteita (minä laitoin vain suolaa, mustapippuria ja valkosipulia). 

Minä sekoitan pestyt puolitetut tomaatit, loraus öljyä ja mausteet kulhossa. Mausteiksi voi todellakin laittaa ihan mistä tykkää. Ihan suola ja pippurikin riittävät. Toki maustamisen voi tehdä pellilläkin.  Sitten vaan kaikki laitetaan leivinpaperin päälle pellille/vuokaan yhteen kerrokseen. Käännellään tomaattien leikkauspinta ylöspäin. Ja sitten vaan pelti 100 asteiseen uuniin moneksi tunniksi. Välillä voi pitää uunin luukkua raollaan, jotta kosteus haihtuu. Aikaa menee  3-5 tuntia, joten hätäisten touhua tämä ei ole. 

Jos ei näin kauaa malta kuivatella, niin jo reilun puolenkin tunnin kuivatus esim salaattiin pantaville tomaateilla voimistaa ja tiivistää niiden makua kummasti. 

Tomaatit saavat jäädä nahkeiksi. Joskus olen säilynyt näitä maustettuun öljyyn ja käyttänyt tomaatit sitten öljyineen esim salaattiin. 

IMG_20210302_103808.jpg

Uuniin menivät tämän näköisinä. Valkosipulia ei oo mikään pakko laittaa. 

IMG_20210302_145812.jpg

Meillä näitä napostellaan ihan tällaisenaan, syödään juustojen kanssa, lisään näitä salaatteihin, lämpimiin ruokiin ja pitsoihin, käytän koristeena esim voilevissä ja voileipäkakuissa jne.